04-4-17 Wat ik nou vind van... #handinhand?

Wat ik nou vind van.... hand in hand?    


Mijn overtuiging is dat als je verliefd wordt, je dat wordt op een persoon. Of dat nou een man, vrouw, blank, gekleurd, groot of klein persoon is. En die persoon heeft 'iets'. Iets, waardoor jij vlinders in je lijf krijgt. Iets, waar jij je goed bij voelt. Iets, waardoor je je leven met deze persoon wil delen. Èn iets, waardoor je trots wil zeggen: "Kijk eens! Dit is de persoon waar ik van hou!"
Om dat nu tegen iedere voorbijganger te gaan vertellen is wat tijdrovend, maar er zijn natuurlijk zat andere manieren om dat te laten blijken.
Bij sommige mensen zie je het ervan af spatten als ze elkaar alleen al aankijken, anderen zitten aan elkaar te friemelen, er zijn stellen die vrijwel continu mond aan mond zitten, en er zijn mensen die hand in hand lopen.


Hand in hand is iets wat er al vroeg inzit; op de kleuterschool naar gym lopen? Hand in hand! Met je beste vriendinnetje snoepjes kopen in de buurtsuper? Daar huppel je dan hand in hand heen. Daar hoef je niet verliefd voor te zijn!


Toch verdwijnt het vriendschappelijke hand in hand lopen op een bepaalde leeftijd bij veel mensen, en is deze eer dan voorbehouden aan de partner.
Het heeft iets gezellig, iets knus. Maar het kan ook troostend zijn. Of een belofte inhouden; met een kneepje in de hand wordt gezegd; wacht maar, als we straks samen thuis zijn.... Gaat het dak eraf!
Er zijn zó veel manieren om hand in hand te lopen.... maar provocerend is er níet één van.Dus hoe komt het in je hoofd op, als je twee mensen hand in hand ziet lopen, om daar dan, met een groep én een betonschaar, op in te gaan beuken?

Staat in een mij onbekend geschrift ergens dat "als 2 lieden elkaar aan de hand vasthouden, dit vrijwel zeker een uiting van agressie is, waarbij in het achterhoofd gehouden moet worden dat dit een uiting is die direct de kop ingedrukt moet worden - samen met minimaal 5 tanden"?

Heeft Freek Vonk een nieuwe diersoort ontdekt waarbij het hand in hand lopen gelijk staat aan het optrekken van een bovenlip bij honden (of haaien. Al zal die haai niet eerst zijn bovenlip hebben opgetrokken als waarschuwing. @Freek Vonk, hoe zit dat? Tijdens de uitleg wil ik best even #handinhand met je zitten hoor. Ik beloof dat ik niet bijt. Niet meteen😌 )

Maar dus. Hand in hand. Doen. Of arm in arm. Mond op mond.

Uit je liefde. Dat is sterker dan haat.

5 duimpjes 👍👍👍👍👍
#handinhand #liefde #Freekvonk.

Reacties