16-3-17 Wat ik nou vind van... het boek "Versjes van een moeder"Wat ik nou vind van.... het boek "versjes van een moeder" van Tirza van Schie?


Op Facebook had ik ze al wel vaker voorbij zien komen; gedichtjes, ondertekend met Lentezoet.
Heel eerlijk gezegd maakte de naam Lentezoet in eerste instantie dat ik ze niet las. ...

Ik ben namelijk by far g茅茅n perfecte moeder, zoals je wel eens in de bladen en op tv ziet. Ik heb wel eens te weinig aandacht voor mijn kind (waarvan ik me bewust ben en me er t贸ch nog schuldig aan maak), scheld wel eens (met geslachtsdelen, want daar zit fijn veel kracht achter. Geen woord wat zo fijn scheldt als 'K煤t!' ) waar hij bij is (maar van hemzelf pik het het niet馃槆) en heb hem ongetwijfeld wel eens voor schut gezet. (Onbedoeld, dat wel!
Ik kan me het ellendige gevoel nog al te goed voor de geest halen, als ik me dood schaamde omdat mijn moeder er weer eens belachelijk bij liep in mijn ogen. Of een praatje aanging met een vreemde, of n贸g erger: iemand die ik kende en zij wilde leren kennen ! De horror!馃槺 )


En de naam "Lentezoet"? Dat kwam op mij over als een lief, popperig moedertje met wie ik mij absoluut niet zou kunnen identificeren.

Tot mijn oog viel op het gedichtje "karakter". Tot op de dag van vandaag kan ik niet zeggen wat het was dat maakte dat ik nu wel ging lezen.
Het was z贸 herkenbaar, over een kindje wat b贸贸s is en een moeder die het ook niet allemaal weet, maar diep van binnen trots is op haar vechtertje.
Nieuwsgierig klikte ik door naar haar Facebook pagina www.facebook.com/Lentezoet en langzaam maar zeker werd ik verliefd op de lieve kleine gedichtjes over hele gewone, huiselijke en herkenbare situaties. Vaak met een glimlach maar af en toe ook met tranen in mijn ogen.

Tirza heeft een boek uitgegeven en in de wandelgangen heb ik opgevangen dat er wellicht ook een tweede onderweg is.

Het boek is gevuld met versjes, een paar korte anekdotes en sfeervolle foto's.
Toen ik het boek besteld had, werd het thuisbezorgd met een handgeschreven bedankbriefje en een mooie kaart op A5 formaat met daarop ook een van de gedichtjes.
Ik kan niet wachten op haar volgende boek!
5 duimpjes omhoog! 馃憤 馃憤 馃憤 馃憤 馃憤
Met speciaal voor de prachtige voorjaarsdag die we vandaag hadden, even deze in de spotlight ;
Maart
@lentezoet #Lentezoet #lentezon #watiknouvind

Reacties