20-4-17 Wat ik nou vind van... Netflix?

Wat ik nou vind van... Netflix?

Netflix is een sirene. Niet zo één als op een politieauto (of brandweerwagen, of ambulance for that matter).
Nee, Netflix is een sirene zoals in de Griekse mythologie.

Deze dame heeft een betoverende lokroep, inclusief wenkende wijsvinger en verleidelijke blik.
En als je eenmaal toenadering gezocht hebt, je over je eerste schroom heen hebt gezet en een stiekeme blik durft te werpen, dan is het eigenlijk al te laat...
Denk je op dit moment nog een keuze te hebben, dan is dat omdat zij wíl dat je dat denkt....

Ze omarmt je. Je laat je schild wat zakken en besluit, wel nog wat op je hoede, wat achterover te zakken en te zien wat ze te bieden heeft. Je hebt de verhalen wel gehoord, je wéét wat er gezegd wordt... maar jij bent sterk! Jij kunt op ieder gewenst moment stoppen.

Ze blijkt veelzijdiger te zijn dan je dacht. Waar je ontspanning zoekt, weet ze je dit te bieden. Als een rustgevende massage langs een kabbelend beekje. Maar op het moment dat je je begint te vervelen, gooit ze het op een andere boeg.

Plots voert ze de spanning op, ze laat je dingen zien waarvan je eerder niet gedacht had de behoefte te hebben ze te zien. Maar het ís er, dus je néémt het ervan. Ze zweept je op, je wil méér! Méér!
En dan ineens is het over. Vlak voor het hoogtepunt, belooft ze je later meer. Maar je moet wachten. Wachten wordt beloond. Gelukkig hoef je niet alleen te wachten. Ze houdt je gezelschap.
Je voelt je snel weer helemaal op je gemak, als ze je hand vastpakt en je meevoert naar beelden uit je herinneringen. Naar vroegere liefdes. Die het allemaal niet halen bij deze verleidster.
Zij weet exact wat jij wil. Wanneer je het zelf niet meer weet, doet ze je voorstellen waar je uit mag kiezen.
En hoe meer keuzes je maakt, hoe beter ze weet waar ze je mee kan verleiden.

Soms dringt ergens in je achterhoofd het besef door dat de gewone wereld dingen van je verlangt. Op zo'n moment ga je wat rechterop zitten. Je rekt je uit. En dat is voor haar het teken hard toe te slaan.
Ze grijpt je. Met een rotvaart laat ze je zien welke toekomstige pieken je kunt verwachten. Als je maar bij haar blijft. Je twijfelt. Ze aait je. Vleit zich naast je neer en vertelt je ronduit dat je niet meer van haar afkomt. Waar je voortaan ook heen gaat, ze gaat met je mee. En met dat besef, besluit je dat je dan net zo goed kunt blijven. Want van haar genieten op iedere gewenste plek, dat klinkt fantastisch.... Maar op dit moment zit je zielsgelukkig te wezen, en wie zegt dat andere locaties net zulke fijne omstandigheden bieden?

En met die gedachte verlies je je weer in haar. En al het moois dat zij je kan geven.

-1 duim voor het gewone leven dat je mist. Blijven er 4 over. 👍👍👍👍


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like de FB-pagina www.facebook.com/watiknouvind

Reacties