30-4-17 Wat ik nou vind van... Ashtonia?


Wat ik nou vind van.... Ashtonia?

Echtgenoot  en ik hadden kaartjes waarmee we afgelopen vrijdag toegang kregen tot Ashtonia.
Het land waarin de Ashton Brothers de scepter zwaaien.
Aangezien het voor ons de eerste keer was dat we de Ashton Brothers live zouden zien, waren we vooraf erg benieuwd. Natuurlijk hadden we wel al vaker beeldmateriaal gezien, helemáál out of the blue koop je ook geen kaartjes, maar dit zou tóch anders zijn als een theater voorstelling.

En dat was het ook. 
Vooraf kregen we nog een mail dat Ashtonia al vanaf 18.00 open was, terwijl de show rond 20.00 zou beginnen. Gedurende deze tijd was er de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen bij de foodtrucks die verspreid zouden staan door 'het land'.

Eenmaal aangekomen bij Slot Zeist (waar de grens van Ashtonia zich bevindt) werden we welkom geheten door een heerschap in een vrolijke outfit. Hij wees ons de goede richting,  al had de grote toestroom van mensen die wel al verraden. De trappen op, het Slot in. Om daar na een paar meter aan de andere kant weer uit te lopen. Maar zelfs die paar meter was niet saai, er werd live gezongen naast de piano. 
Weer buiten stond Pim (één van de 'brothers' ) iedereen te verwelkomen.  Een hand, een praatje, veel plezier!  Erg leuk! 
Daarna "officieel over de grens". Tickets omruilen voor een polsbandje en muntjes, en voila! Daar waren we! 
Direct werden we benaderd of we een mooie krulsnor of rode wangetjes wilden. Sure! Als dit de mode is in Ashtonia,  wie zijn wij om daar niet in mee te gaan. Als toerist wil je the whole experience, right?

Intussen is er overal op het terrein  wat te zien.
Jongleurs, een muizencircus, veel keuze aan foodtrucks en héél véél  crew. In opvallende outfits. 
En die doen er álles aan om het je naar het zin te maken. Stonden wij even in een rustig stukje wat te eten, direct kwam er iemand aan op een éénwieler met de vraag of ze niet een stukje livemuziek voor ons kon verzorgen. Ze springt van haar vervoermiddel,  trekt er een rolstoel bij en begint te spelen.
En daar sta je dan, in de tuinen van het prachtige Slot Zeist, met in je hand een heerlijke New York Burger, naast je staat Echtgenoot en voor je zit een dame piano te spelen. 
Wat een bijzonder leuke ervaring! 

Als even voor acht uur dan de grote tent open gaat, en iedereen zijn plaatsje zoekt, gebeurt er in de ring (noem je dat zo? Ja toch? Arena? Nou ja, het midden van de tent dus) al van alles. Een bonte chaos van clowns (maar niet zoals je gewend bent) de Ashton Brothers zelf, en allerlei attributen. Maar ook tussen het publiek gebeurt er van alles. Waar moet je kijken? Je wil niets missen?!

Als dan de show  echt begint zit je meteen op het puntje van je stoel. Dat is niet erg, want zo ruim zijn die niet. En dat ligt niet aan de omvang van mijn derrière, want ook  Echtgenoot ervaart dit zo. 
En zijn achterwerk is niet te groot. Maar "wat ik nou vind van zijn achterwerk", dat is wellicht niet iets voor hier.

Ennieweej,  de show is fantastisch! Hilarisch,  druk, indrukwekkend, en veel te snel afgelopen. 
Wij hadden nog wel een uur willen genieten van al het spektakel! Maar als dan de hele crew even in de spotlight gezet is (en zo hoort het!) kan iedereen de band volgen die al spelende koers zet naar de andere tent, voor de afterparty.

Wat een waanzinnige sfeer hangt er om dit hele evenement. Want echt, "voorstelling" doet geen recht aan deze avond. 
Mag ik morgen weer?

Niet minder dan 5 duimpjes, en dan hebben we de stoeltjes en de wat dure frisdrank zonder prik meegerekend.
👍👍👍👍👍


Reacties