Wat ik nou vind van.... afvallen


Wat ik nou vind van... afvallen?


Vroeger hoefde ik nooit om mijn lijn te denken. Rond mijn 18e droeg ik standaard Levi's in maat 28/36 en tot mijn 27e schommelde ik tussen maat 36 en soms een kleine 40. Mijn enige struikelpunt qua kleding kopen was mijn lengte.  Mouwen en broekspijpen waren altijd te kort.
Toen gebeurde er van álles in mijn leven,  raakte ik zwanger en kwam ik kilo's aan. Stilletjes hoopte ik nog dat na de bevalling die kilo's ook weg zouden zijn maar aangezien mijn pracht baby een gezonde 7 pond woog,  moest ik concluderen dat de rest van de kilo's niet per se bij de zwangerschap hoorde. En nu,  10 jaar later, heb ik me erbij neergelegd dat dit ook geen zwangerschapsvetjes zijn.
(Eigenlijk wist ik dit al veel langer, maar dat wilde ik niet toegeven. Oftewel,  dat  vergat ik vanwege mijn zwangerschapsdementie. Ook nog steeds last van ;) )

Goed. Afvallen dus. Lukt niet. Al 10 jaar niet. Diëtiste? Been there. Verschillende zelfs in de loop der tijd. Ik ga hier niet een heel relaas neerzetten over wat ik allemaal geprobeerd heb. Sommige dingen werkten echt wel. Een paar weken. En dan ging ik weer overstag voor wat lekkers.
Ik heb notitieboekjes vól met bijgehouden eetdagboeken. En lijsten met wáárom het niet verstandig is dat pak koek leeg te snaaien.
Tientallen redenen om te lijnen,  geen enkele om die wafels naar binnen te werken. En toch doe ik het.
Het is alsof ik online aan het shoppen ben terwijl de reclames voor kleine John in Afrika met de vliegjes in zijn ogen aan mijn netvlies voorbij trekken. Ik zou me schuldiger moeten voelen. En dat weet ik. Maar toch is dat niet zo.

Het gaat niet om een paar kilo,  het gaat om véél kilo.
Hoeveel? Dat kan ik je vertellen maar dan moet ik je helaas ook omleggen. Dat is iets waarvan ik niet wil dat het naar buiten komt🤐
En nu ben ik dus op het punt dat ik op een andere manier hulp ga zoeken. Nog steeds bij de diëtiste maar daarnaast ook bij de psycholoog.
En ik ben echt benieuwd of dat helpt.
Keep you posted!

Voor het doel van het afvallen👍👍👍👍👍
Het proces zelf? 👎 DRAMA


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like de FB-pagina www.facebook.com/watiknouvind


Reacties