Wat ik nou vind van.... CLZ books (app)

Wat ik nou vind van.... CLZ books (app)?


Al van kleins af aan ben ik gek op lezen. Mijn moeder heeft me zomers een keer naar buiten gestuurd omdat "het zonde was met dit mooie weer binnen te zitten" en ik ben toen bij de buurvrouw binnen gaan zitten... lezen dus.
Er zijn foto's van mij als 6 jarige, helemaal verdiept in een boek. Wat je op de foto niet kunt zien, is dat ik dan ook echt niets om me heen meer hoorde of zag.
Ik kon met 4 jaar al lezen, ik was nieuwsgierig naar de wereld die alleen in boeken bestond en die ik kende van het voorlezen.

Dat is nooit  overgegaan. Op de middelbare school was ik een van de weinigen die mรฉรฉr boeken van de  lijst had gelezen dan nodig was.
Ik ga niet naar films waarvan ik het boek nog wil lezen, ik verkies dan echt het boek. Ik ben zo'n malloot die quotes over boeken verzamelt en ze allemaal heerlijk herkenbaar vindt. Ik heb een "boeken-tattoo".
Ik geef (te veel) geld uit aan boeken. En ik kan geen afstand van ze doen.
Gevolg; kasten vol boeken. En kratjes. En tassen. En een kind met dezelfde tik. Die dus ook al een flinke verzameling boeken heeft.
Zo nu en dan zet ik al mijn schatjes weer op alfabetische volgorde. Maar ja, als daar recent weer een nieuwe bulk aan toegevoegd is, is dat niet een kwestie van er tussen zetten. Er vindt een complete volksverhuizing plaats, want hele rijen moeten een plank lager.Qua genre heb ik ook van alles; Arthur Japin staat naast Iris  Johansen en Ransom Riggs naast Anne Rice.
Van bepaalde boeken vind ik dat ze in hun originele (engelstalige) uitvoering in de kast horen te staan.
Sommige boeken koop ik omdat ik ze zo vreselijk mooi om te zien vind.
Ik koop boeken soms nรณg een keer omdat ik de nieuwe (of juist oudere) uitgave zo mooi vind.

Maar... ik kocht soms ook boeken dubbel omdat ik niet wist dat ik ze al had.
Niet al mijn boeken heb ik namelijk al gelezen. En als ze een andere kaft krijgen (of soms zelfs een andere titel!), tja dan is een vergissing snel gemaakt.

Een vriendin kwam met een fantastische oplossing, een app genaamd CLZ Books.
Streepjescode inscannen en het boek komt in je lijst te staan. Mรฉt foto en omschrijving (indien aanwezig). Als het boek nog niet in het bestand staat, kun je deze altijd zelf toevoegen.

Je kunt aangeven of je een boek al gelezen hebt. Of dat je het nog niet hebt maar dat het op je verlanglijstje staat. Je kunt sterren toekennen aan een boek, een onderverdeling maken en notities toevoegen.


En uiteraard kun je je boeken in de cloud zetten. Want je kunt op meerdere apparaten inloggen. Dat dat wel heel handig was, ondervond ik toen ik een nieuwe telefoon kreeg. Want ik had dus niets in de cloud staan, en baalde behoorlijk dat ik al mijn boeken opnieuw moest inscannen (wat op zich niet erg is, maar met 500+ boeken wel een dagtaak is, zeg maar).
Gelukkig is de helpdesk van CLZ books werkelijk waar fantastisch en heb ik binnen no time een antwoord en uitleg gekregen hoe ik dit op moest lossen.

Voor een bibliofiel als ik is deze app dus echt een uitkomst.
Niet verrassend dus dat ik 5 duimpjes geef:๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Reacties