Wat ik nou vind van... The Lion King,  de musical?

Wat ik nou vind van... The Lion King,  de musical?


Toen deze film in de vorige eeuw in de bioscoop draaide, was ik een jaar of 14. Samen met 2 vriendinnetjes gingen we op een goede zaterdag naar de bios.
Omringd door gezinnen met kleine kindjes voelden we ons ietwat opgelaten,  maar vooruit. Na de reclame begon er een tekenfilm met leeuwen in de hoofdrol. Even schrokken we... was dít de hoofdfilm? Die was lang niet zo mooi getekend als andere Disney films die we kenden!

Gelukkig was het gewoon een kort filmpje,  waarna de echte film begon.
We hebben gehuild om Mufasa, gelachen  om Timon en Pumbaa en besloten dat dit onze favoriete Disney film allertijden zou zijn.

Toen in 2004 ( volgens mij) de musical dan ook draaide wilde ik niets liever dan daar naar toe. Maar in die tijd kon ík dat wel willen,  mijn bankrekening dacht daar héél anders over.
Dus heb ik dit teleurgesteld  aan me  voorbij laten gaan.

Hoe blij was ik dus toen ik hoorde dat "de koning der musicals" terug kwam!
Om mij heen was iedereen enthousiast,  maar puntje bij paaltje.... wilde of kon niemand mee. Wederom teleurgesteld heb ik wat andere theater voorstellingen geboekt. Ook ontzettend leuk,  maar níet de Lion King...

En toen hoorde een vriendin dat. "O wat leuk! Hou je ook  van musicals?"  Was haar reactie.
Inmiddels was mijn saldo vanwege de andere boekingen weer behoorlijk gekelderd maarrrr... Wij moesten en zouden naar the Lion King!

Retedure kaartjes ("2e of 3e rang? Doe maar 2e want we willen het goed zien!"), meteen maar een lunch vooraf,  o en laten we met de trein gaan,  lekker een dagje uit zo.

Goed. Over de treinreis ga ik het hier niet hebben,  ook al reden er op de terugweg geen treinen op ons traject,  die ene keer dat wij ook eens de trein nemen.

Maar,  beste mensen van het Circustheater.
Als jullie kaartjes verkopen als 2e rang he.... dan verwacht ik dat ik kan zien wat er op het podium gebeurt. Ik heb NIETS gezien van wat er zich rechts of achterin op het podium gebeurde. Wél heb ik de lampen van dichtbij kunnen bewonderen. En alles wat er zich links naast het podium afspeelde. En vooraan in de orkestbak. De schermpjes voor de percussie met daarop de dirigent. Bijzonder knap maar wel afleidend.

Ik heb Simba en Scar hóren praten. Maar ik heb het niet gezien. Ik wist dat Mufasa op de rots zou klimmen omdat ik de film ken. Ik heb het niet gezien.

En daar baalde ik van. Behoorlijk.

Van wat ik wél heb gezien en gehoord,  heb ik genoten. Ik heb wéér gelachen om Pumbaa, was onder de indruk van Rafiki en vond de hyena's geweldig.
Kleine Simba en Nala waren schattig en de grote Simba kon waanzinnig zingen.
Wat een waanzinnige voorstelling vond ik het.
Jammer alleen dat ik niet van de héle show heb kunnen genieten.

Daarom slechts 3 duimpjes 👍👍👍


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like de FB-pagina www.facebook.com/watiknouvind

Reacties