Wat ik nou vind van.... 'Lucifer'?

Wat ik nou vind van.... 'Lucifer'?

Aangezien echtgenoot en de junior beiden het weekend niet thuis zijn en ik verder niets spannends op de planning had staan (behalve een stuk of 15 ongelezen boeken op de plank, maar die komen snel genoeg aan de beurt), zette ik gisteravond Netflix aan.
Een beetje aan het rondkijken wat het aanbod was, belandde ik bij de serie 'Lucifer'.
Niet direct overtuigd zette ik deze toch uit nieuwsgierigheid  aan.

Een best prettig uitziende man komt in een erg prettig uitziende auto aanrijden met op de radio het zeer prettig aanhorende nummer 'Ain't no rest for the wicked' . I like!
Het idee is dat Lucifer (aka the prince of darkness, aka Beëlzebub, aka de duivel) het wel een keer gezien heeft in de hel, en besluit er even tussenuit te gaan. Samen met sidekick Maze neemt hij een enkeltje Aarde en begint een nachtclub,  Lux.
Wanneer hij al een jaar of 5 hier rondhobbelt ontmoet hij rechercheur Chloë Decker en al snel worden zij bevriend. Lucifer is vooral geïntrigeerd door het feit dat Chloë niet net als alle andere vrouwen gevoelig is voor zijn charmes.
Ok en hier moet ik even iets bekennen. Ik zei al eerder, het is een best prettig uitziende kerel maar ik vind hem niet overweldigend knap.
Zeker niet als hij zijn 'masker' laat vallen maar dat moge duidelijk zijn 😈 
En toch, als deze meneer zijn charmes in de strijd gooit of ontzettend boos wordt.... Tja dan snap ik het wel. En dan heb ik het nog niet eens over dat accent..... (ja ik ben een volwassen, getrouwde vrouw,  moeder en redelijk down to earth, ik heb de 'bakvis droomt van filmster-fase' al een behoorlijke tijd achter me gelaten, maar hee.... hij heet Lúcifer. En een lucifer is hot... as hell)

Ennieweeeeeej, Lucifer duikt bij Chloë's onderzoeken steeds op als een duveltje uit een doosje (slechte grap, kon het niet laten) en uiteindelijk weet hij het zo te spelen dat hij mag assisteren bij haar werk.

Ik heb net aflevering 9 gezien (bingewatching is my middle name) en in deze aflevering wordt Lucifer om een gunst gevraagd..... door een priester. Even was ik bang dat dit in een vóór-of-tegen-God-verhaal zou verzanden maar niets is minder waar. Good job!

Al met al... een erg fijne serie! Ook de bijrollen (dr. Linda, Dan, Maze, Amenadiel) worden erg goed neergezet.
De humor van Lucifer is heerlijk sarcastisch (love it) en ook het verhaal wat op de achtergrond als een rode draad door de afleveringen loopt zit goed in elkaar.
En een extra vermelding voor de heerlijke uitspraken ("speaking of the..eeur..me"  "when hell freezes over..... actually, I can arrange that") zo heerlijk subtiel.

Ik geef dan ook snel 5 duimpjes, dan kan ik weer verder kijken. 👍👍👍👍👍

Reacties