Wat ik nou vind van....'Het gietertje' van Burny Bos/Jan Jutte?

Wat ik nou vind van....'Het gietertje' van Burny Bos/Jan Jutte?

Boeken wegdoen doet me pijn. Maar af en toe moet het, simpelweg omdat er geen ruimte meer is voor nieuwe. Nu heeft de echtgenoot pas een mega boekenkast gebouwd voor me,  dus ik kan weer even voort. Maar de junior wilde ook nieuwe boeken en dus moest zijn kast even nagelopen worden op boeken die hij niet meer las. Ik bedoel, het Nijntje-stadium heeft hij een behoorlijke tijd terug al doorlopen. Momenteel zijn het mummies, boomhutten en draken waarover gelezen wordt.
Ook de voorleesperiode is wel een beetje over. Soms vraagt hij er nog wel om en dat vind ik leuk, maar meestal tref ik hem zelf al helemaal "in zijn boek" aan.

Toen ik nog wel veel voorlas, had ik niet altijd dezelfde favoriete boeken als de junior. Sommige verhalen wilde hij dagelijks horen, terwijl ik ze wel kon doorspoelen,  maar ja, boeken doe je niet zomaar weg he....

Gelukkig waren er ook zat boekjes die we allebei goed konden waarderen en 1 daarvan was (is!) 'Het gietertje'.
Avontuur voor peuter en kleuter, geschreven door Burny Bos met tekeningen van Jan Jutte.
Het boek is alweer van 1997 en mijn exemplaar kwam uit een boekenverkoop van de plaatselijke bibliotheek.
Het zijn korte verhaaltjes over een jongetje,  genaamd Ot Jan Dikkie.
En dat jongetje is een beetje eigenwijs. Op een herkenbare manier voor veel ouders...
Stiekem tv kijken terwijl hij moet eten, geen natte haren willen met zwemles en vooral veel zelluf willen doen!
Of meneer Bos over mijn kind schreef!

De tekeningen van Jan Jutte zijn vrolijk en passen prima bij de sfeer van het boek.


Dus nee... ook dit boek kan ik niet wegdoen. Deze verdient een ereplaatsje in de kast.


👍👍👍👍👍

Reacties

  1. Reacties
    1. Ik zie nu pas deze reactie, mijn excuses. Mocht het nog van toepassing zijn, contact opnemen gaat via fb.com/watiknouvind

      Verwijderen

Een reactie posten