Wat ik nou vind van 'Broertje' van Michael Berg?

Wat ik nou vind van 'Broertje' van Michael Berg?Wel kopen, niet kopen? Zijn vorige boek (Het meisje op de weg) was niet één van mijn favorieten...
Uiteindelijk via boekenkraam.nl voor een vriendelijk prijsje tóch aangeschaft.

Ik begon er vol goede moed aan, maar het verhaal kon me niet pakken. Uiteindelijk heb ik het weggelegd om eerst een ander boek te lezen.
En aangezien ik daarna wel weer in een fijne flow zat met lezen, heb ik het boek opnieuw een kans geven.

De titel slaat m.i. niet alleen op Felix, maar ook op het broertje van Amin, Mustafa. Hij is namelijk de reden van alles wat Amin doet.
Prima gekozen titel dus.

Dan het verhaal. Ik vond het persoonlijk een langdradig geheel.
Ik moest mezelf echt aansporen het boek weer op te pakken, en dat is natuurlijk géén pluspunt.
Jammer, want de meningen over dit boek waren zover ik had gezien best heel positief.

De passages vanuit Felix' oogpunt vond ik ook niet overeenkomen met zijn handelen. De autist die enorm veel structuur nodig heeft, maar wél bedenkt hoe een ander gaat reageren, vooruit plant, en zonder problemen die hele structuur opzij schuift als dat nodig is.... ik heb er niet voor geleerd, maar die dingen lijken me elkaar wat tegen te spreken.

Daarnaast vind ik Lottes reactie als Felix wegloopt bij de politie ook  vreemd,  maar goed, mensen doen  nu eenmaal soms vreemde dingen en zonder mensen die vreemde dingen doen heb je als schrijver waarschijnlijk helemaal een uitdaging, dus daar kan ik me dan nog wel overheen zetten.

Tijd om duimpjes te geven.
Dit boek krijgt er van mij 2,5. Het was niet zo slecht dat ik het niet eens uit wilde lezen, maar ik verwacht ook niet dat ik het nog eens oppak.
Jammer!  👍👍🤛

Vorige blog: https://watiknouvind.blogspot.nl/2017/12/wat-ik-nou-vind-van-we-moeten-je-iets.html

Reacties