Wat ik nou vind van...het spel 'Exit ~de grafkamer van de Farao' van 999 Games?

Wat ik nou vind van...het spel 'Exit ~de grafkamer van de Farao' van 999 Games?

Vooropgesteld dat wij echt fanatiek (bord)spel spelers zijn (met meer dan 200 spellen in huis) en Escaperoom-spelers (Sterker nog, echtgenoot bouwt escaperooms (de puzzels worden bedacht maar hij maakt ze en bedenkt op welke manier hij dit gaat doen) en ik heb anderhalf jaar bij een bedrijf met meerdere escaperooms gewerkt).
Dus ja. We hebben enige ervaring.

Vorig jaar na enig twijfelen 'EscapeRoom~the game' met een aantal uitbreidingen gekocht. Na enig twijfelen ja, want hóe creeer je een escaperoom op de keukentafel.
Maar de makers van dit spel hebben goed werk geleverd, want inmiddels in  verschillende bezettingen gespeeld, is dit iedere keer weer een succes.

En toen liep ik in de (overigens heel gave) spellenwinkel de Spellentoren in Alkmaar en viel mijn oog op dit spel.
Een andere manier van een escaperoom thuis spelen. Nou ja, waarom niet? Het andere spel beviel ons erg goed dus waarom deze niet?
Het heeft toch nog een maand of 3 in de kast gestaan voor het op tafel kwam, maar gisteren was het dan zo ver.

Het thema sprak ons erg aan dus vol goede moed begonnen we. Bij dit spel moest je zelf voor een stopwatch zorgen, en aangezien iedere zichzelf respecterende telefoon die wel heeft was dit geen probleem.
Wat wél een probleem was, was het spel.
Mijn hemel, wat een martelgang was dit.
Kaartje na kaartje draaiden we om, om maar een beetje verder te komen.
Uiteindelijk hebben we zelfs een pauze ingelast, zijn twee van de spelers ermee gestopt en hebben echtgenoot en ik het uiteindelijk met frisse tegenzin uitgespeeld.

We baalden er best van, want ook na het krijgen van hints gedurende het spel ontbraken ons de 'O wacht ff, natuurlijk!'-momenten en de 'Hoe kunnen we dat nou niet gezien hebben?'-blikken. Want het wás niet natuurlijk  en ook na de uitleg snapten we heel goed dat we dingen niet hadden gezien.

Ongetwijfeld zijn er mensen die dit spel in een vloek en een zucht hebben uitgespeeld,  maar wij hebben er in totaal 3 uur over gedaan.
En 3 uur spelletjes doen is geen enkel probleem hier in huis, maar in dit geval werden we er niet vrolijk van.
Voordeel dus dat het spel maar 1 x gespeeld kan worden. Voordeel dat de prijs van 15 euro nu per uur een stuk voordeliger werd.
Maar de andere  varianten van 'Exit' schaffen we niet aan.
Wij wachten wel op uitbreidingen van 'EscapeRoom~the Game'.

Slechts 2 duimpjes 👍👍

Vorige blog: https://watiknouvind.blogspot.nl/2017/12/wat-ik-nou-vind-van-broertje-van.html

Reacties

  1. Wij zijn hier vandaag aan begonnen. Maar verder dan pak kaart M en dan de kaarten O U en C komen we niet. Bij toeval wel al het raadsel van het vierkantje opgelost, maar met de kaarten die we daar bij kregen konden we ook niet verder. Aangezien dat vierkant ook niet als eerst opgelost moest worden.
    Enig idee wat we moeten doen op dit punt of waar we overheen kijken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons net hetzelfde. De tafel is een puinhoop en mijn mama haar geduld is al een tijdje op. We hebben voorheen al een makkelijkere exit game gespeeld die wel lukte. Bedankt voor deze review, dan zijn we toch niet zo'n wanhopige exit-spelers. Heel mooi geschreven ook. Groetjes, Astrid (14).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten