Wat ik nou vind van..... Wie is de Mol? afl. 4

Wat ik nou vind van..... Wie is de Mol? afl. 4

`Vooruitzicht`

Beginstand deze aflevering:
In de pot: €810,-
Emilio heeft een joker,
Jan een vrijstelling
en Stine een zwarte vrijstelling.

We beginnen met een bijzonder shot:
De zebra heeft groene strepen, zoals de strepen in de vingerafdruk van het Mol-logo.
Daarbij de tekst: "Most young kings get their heads cut off"
Geen idee waar dat op kan slaan, maar ik vond het opvallen genoeg om even te melden. Ik sta open voor ideeën, laat die achter in de reacties??

Wederom zien we de groep aan tafel zitten. Een hotelmedewerker (of WIDM medewerker verkleed als hotelmedewerker) komt met een telefoon aanzeilen: Laat me raden; Art die het eten komt verstoren.
Inderdaad. Olcay klauwt de telefoon meteen in handen en 'vergeet' deze eerst even op speaker te zetten. De rest van de groep herinnert haar daar echter vlug genoeg aan.
Art zoekt 3 kandidaten die géén claustrofobie hebben. 
Emilio meldt zich meteen (wat en ommezwaai na de vorige aflevering), Ruben doet nog even of hij twijfelt, en Stine wil ook wel mee. Ruben besluit na enig aarzelen dat hij dan ook wel mee wil.
Nu heeft Art echter geen 3 maar 2 kandidaten en een mol, maar daar weet Loes wel iets op. Ze wil weer ruilen, want steeds met dezelfde mensen in een groep zitten, dat schiet niet op.
Dus offert Ruben zich op en heeft Art toch zijn 3 kandidaten.

De opdracht heeft de naam 'Tunnelvisie' (hoe toepasselijk) en er valt €1500,- mee te verdienen.
De groep van Emilio, Loes en Stine (groep ELS) wordt in een tunnel gestopt, ergens in de stad. Waar? Dat weten ze zelf niet. Ze krijgen een bord met foto's, en een startaanwijzing, welke ze door mogen bellen naar de andere groep, bestaande uit Jan, Olcay, Ruben en Simone.
Huh? Bellen? Ik heb al geen bereik als ik in de schaduw sta, maar in die tunnels daar in Georg... o wacht, daar ook niet. Behalve op een klein plekje boven aan een trappetje. Weg van het bord met foto's. Om het makkelijk te maken, zeg maar.
Of, zoals Emilio later zal herhalen: 'een kwestie van vertrouwen', waarop Loes terecht opmerkt, 'maar ook Wie is de Mol', wat wel weer prettig is dat dat hen bekend is, want het zou niet best zijn als ze dachten op Temptation Island beland te zijn.
ELS weet niet de volgorde van de foto's die er hangen. De andere groep moet aangeven wat ze zien na het volgen van de aanwijzingen, dan wordt die bewuste foto omgedraaid voor verdere routebeschrijvingen naar de vindplek van ELS. Ik zeg, een TomTom is handiger, maar soit.

Stine gaat met de telefoon in het trapgat staan, Emilio blijft bij het bord en Loes gaat de boodschappen overbrengen van de een naar de ander en fungeert als controlemiddel.
Het begint al lekker:
Stine (aan de telefoon): de eerste straat rechts
Loes: neehee, metéén rechts
Jan: Ja we bellen zo terug
Stine: wacht even! Rechts, 1e straat rechts en 5e links
Jan: Ok, rechts, 1e straat rechts, en 5e links.
Groep buiten: Is dit al de eerste rechts of pas als we de straat uit zijn?
Ruben:#zwijgt heel volgzaam en volgt heel zwijgzaam#
 De groep rent van hot naar her, Olcay rent vooruit en duikt de 4e straat links in en belandt in een steegje. Dat zal wel niet goed zijn dus ze gaan terug.
Stine: Zijn jullie al op locatie?
Jan: Nee want Olcay en Simone doen het verkeerd! 

Dan gaan ze gaan eerst even alle foto's beschrijven. Tijdens de uitleg hangt iemand op (hoewel je dat met een mobieltje niet echt kan zeggen ophangen... OK, iemand drukt de ander weg) en als een stel kippen zonder kop gaan ze dan maar zoeken naar iets wat al beschreven was.
Wonder boven wonder komen ze bij het griekse tafereel van de eerste foto uit, en Emilio kan de volgende hint oplezen.  Loes checkt even of dit wel exact woord voor woord gaat, en jawel, het gaat zowaar goed.
De  bank wordt gevonden en ook de "Walk of fame-sterren". Dat deze rood zijn terwijl er herhaaldelijk gezegd werd dat ze WIT moesten zijn, nou ja, dat is dan jammer. Niet zo vreemd dus dat de opdracht niet gehaald wordt. 

Ondanks dit feit vond Jan de samenwerking met Stine top! Dan volgt er een kort overleg tussen een aantal bondjes: 
Jan en Emilio schuiven alle credits voor het mislukken van de opdracht naar Olcay en Simone.
En merken (terecht) op dat Ruben geen drol heeft uitgevoerd.

Dan zien we een pak kaarten in beeld met een boer bovenop!

Waarom weet ik niet, maar dit is typisch zoiets wat in de laatste aflevering wordt uitgelegd als hint die ik over het hoofd zag. Dus bij deze; de hint is gespot! Ik snap 'm alleen niet.

Vervolgens praten Loes en de Mol nog even, Loes zegt niets verdachts te hebben gezien en Ruben legt de schuld bij Jan.
Olcay en Stine vinden resp. dat Emilio en Ruben verdacht deden.

Art in beeld. Het is onafhankelijkheidsdag in Georgië. Een mooi moment om de onafhankelijkheid van de kandidaten te testen. Wanneer ze dit goed doorstaan, valt er een vrijstelling voor de finale te winnen. Maarrrr het is WIE IS DE MOL (tnx Loes), dus niets is wat het lijkt (tevens de naam van de komende opdracht) en TRUST NOBODY (tnx Horace), en ook Art blijkt hier niet helemaal te bedoelen wat hij zegt. 
De kandidaten en de Mol worden uit elkaar gehaald. Om beurten komen ze bij Art om vragen te beantwoorden volgens een chart en (in Emilio's geval) te zwijmelen over Arts knappe verschijning.


De vragen en antwoorden:

Emilio: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Ja.
                                            Ben je bereid Jan weg te werken? > Ja.
                                                              Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > Na twijfel toch €5000,-

Jan: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Ja
                                      Ben je bereid Emilio weg te werken? > Ja
                                                        Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > onbekend

Stine: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Nee
                                         Ben je bereid Jokers te stelen van kandidaten? > Ja
                                                          Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > Groepsvrijstelling

Ruben: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Nee. Of toch wel. Ja
                                           Ben je bereid om Loes weg te werken? > Ja
                                                            Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > onbekend

Loes: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Ja
                                         Ben je bereid Ruben weg te werken? > Ja
                                                          Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > €5000,-

Simone: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Ja
                                                                       Ben je bereid Ruben weg te werken? >Nee (want dat lukt toch niet bij de Mol)
                                                               Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > Groepsvrijstelling

Olcay: Wil je nu al weten wie de Mol is? > Ja
                                           Ben je bereid Stine weg te werken? > Ja
                                                             Keuze €5000,- of groepsvrijstelling? > onbekend

Let op, Ruben kan 2 x weggestemd worden en Olcay en Simone überhaupt niet.

Art spreekt de hele groep toe, de meeste stemmen gelden voor wat  betreft of er geld of een groepsvrijstelling verdiend kan worden.
Die vrijstelling voor de finale? Daar had iedereen kans op, als ze even hadden opgelet... De Mol kwam namelijk tijdens het beantwoorden van de vragen bij een ieder vlak langs.
Ja duh... nogal logisch dat als je wéét wie de Mol is, je zeker bent van een plek in de finale. Alleen een beetje jammer dat je iedereen dan afleidt met vragen. En Emilio heeft het dus dubbel zwaar gehad, met zijn bromance... Dat verklaart in ieder geval de uitslag van de executie later...

Goed, de volgende opdracht heet "de rode draad". Te winnen valt er dus de €5000,- óf de groepsvrijstelling; net waar het meest voor is gekozen.
We weten van 2 x €5000,-, 2 x de groepsvrijstelling en van 3 mensen zijn de keuzes onbekend.

Maar.... iedereen moet 1 envelop naar de overkant brengen. En er zijn 6 lege enveloppen en één waar de prijs inzit.
Naar de overkant betekent in dit geval: van het dak van één flatgebouw, naar het dak van een ander. Niet met de lift en trappen, maar met een (rode) draad, op een hoogte van voor mijn gevoel minstens een halve kilometer. Gelukkig worden ze wel met een tuigje aan het touw gezekerd.

Jan neemt het voortouw (pun intended) omdat hij het dapperst is. Hij kiest een envelop, loopt zelfverzekerd naar de rand van het gebouw, kijkt over het randje en beseft dat dat niet handig is. Dit geeft hij dan ook heel aardig als tip mee aan de rest van de groep, want hij heeft een voorbeeldfunctie; als hij gaat, gaat de rest ook, en is succes gegarandeerd.
Waarop hij daarna minstens 3 keer laat weten dat het toch wel heel hoog is, Echt. Heel. Hoog.
Maar hij gaat toch en Emilio volgt.
Olcay zwiert in een rush naar de overkant en dan mag Ruben, die "ik moet dit kunnen" als mantra heeft aangenomen. Hij pakt een envelop en besluit dan, op het moment supreme, níet te gaan. Maar hij heeft wél een envelop te pakken, waarmee de kans dat de prijsenvelop aan de overkant komt, gereduceerd wordt. (True, ik denk inderdaad dat er een kans is dat de Mol zou weten wélke envelop het geld zou bevatten, maar ik bevind me in een tunnel, dus er is vast een reden voor dat dat nu niet het geval was). Daarbij komt dat een Mol natuurlijk gewoon niet van hoogtes houdt, al ben ik wel zo eerlijk toe te geven dat dit een erg uitgekauwde hint is

Na Rubens angstige momentje, besluit Stine ook niet te gaan. Ze had al last van haar pols, maar het lijkt haar wél zo leuk, ze wíl dit echt wel, maar op een ander moment. Loes is totaal verbijsterd, maar Simone vindt het prima.
Loes doet vervolgens even voor hoe je nou precies aan de overkant komt, en Simone volgt vol vertrouwen. En dan doet de zekering iets raars en hoor/zie je (en bedenk je tijdens dit hartstilstandmomentje dat Simone dit ook nog vóelt!!) Simone een fractie naar de grond zakken. 

Noouuuu Stine, als jij dit gezien hebt, ga je óók een andere keer niet meer hoor!

5 van de 7 enveloppen hebben de overkant bereikt, en in één daarvan zit warempel €5000,-.
Dat maakt dat de pot op €5810,- staat, 'waar deze penningmeester wel iets mee kan' aldus Olcay. Wát dan, Olcay, wát dan? *Trekt sarcastisch één wenkbrauw op, en bedenkt dat dat écht wel retecool zou zijn om dat IRL ook te kunnen*

Tijd voor de test:
Olcay heeft nu ineens wel een molboekje en spreidt op 3 personen. Ze vult in dat ze denkt dat de Mol een man is.
Ruben zat op Emilio maar twijfelt daar nu over. Simone vindt hij verdacht. (hij weet vast al dat Emilio er uit gaat, en dat het dus verdacht overkomt als hij dóór gaat terwijl hij op Emilio zat)
Simone verdenkt zowel Ruben als Jan.
Jan heeft geruchten gehoord dat Stine nu de zwarte vrijstelling heeft, en uiteraard niet weet of die in gezet gaat worden. Maar naar huis gaan met een vrijstelling in bezit is en no-go, dus... hij zet zijn vrijstelling in.  Onbekend wie hij verdenkt.
Stine verdenkt Emilio.
Emilio verdenkt Loes, Simone, Olcay en Ruben, maar beseft dat 4 mogelijke mollen wat veel van het goede is.
Loes ziet Emilio als potentiele Mol.

Dan de executie: Ruben, Stine en OLcay krijgen een groen scherm.
Emilio helaas niet. De eerste keer dat hij in zijn WIDM avontuur zijn scherm te zien krijgt, is het een rode.  

Jammer, ik vond het een leuke kandidaat. Maar het sterkt mij wél in mijn verdenkingen tegen Ruben.
Mijn puntenaantal in de WIDM app is inmiddels gestegen naar 1600. Still going strong! 

Eindstand aflevering 4:
€5810,- in de pot
Stine heeft een zwarte vrijstelling
Emilio heeft een joker als aandenken mee in zijn rugzak naar huis??Reacties