Wat ik nou vind van.... Wie is de Mol? Afl.1


Wat ik nou vind van.... Wie is de Mol? Afl.1

Een
Verhaal
Apart


10 kandidaten, verdeeld in 5 groepjes van 2. Ze lopen hun hotelkamer in, om daar op tv direct een opdracht van Art te krijgen.
Zoek een kluis, jokers en geld. Je hebt 2 uur de tijd en samenwerken is nodig.
Met een foto van een koffietent als enige aanwijzing gaan de duo's op pad.
"Waarom komen we geen andere duo's tegen? "
Nou ja, dat blijkt later, als de duo's elkaar aan de telefoon hebben.  Ze zitten allemaal in een ander land.
Naast een telefoon hebben ze ook een kaart, wat ijzeren stokjes en vellen met info over de kandidaten.
Ieder duo had 2 hints voor een ander duo op de vellen papier staan waarmee zij dan weer de locaties konden vinden.

Ron is de Jochem van 2018. Lekker knullig, maar doet hij dit met opzet? Of is bij gewoon zo? "Die stokjes zijn alleen om te zorgen dat de kaart niet wegwaait". Ja. Vast.

Ook kunnen ze Art bellen voor hints. Maar Art krijgt blijkbaar niet genoeg betaald bij WIDM dus hij heeft een baantje als callgirl. Het kost handenvol geld en je krijgt er niet écht iets voor. De ultieme tip van 1000 euro... die stond gewoon op de envelop, vond Simone uit. Chapeau.

Ron, Loes, Jean-Marc (JM) en Jan vinden geen kluis. De rest van de groep  wel, en Ruben en Olcay vinden ook nog 2000 euro. Dat moet ook wel want Art moet nog gefinancierd worden. Zij leveren dit dan ook braaf in. De 2000 euro die Ron en Loes hebben gevonden? Hopelijk heeft Loes en niet Ron ze in de koffer gestopt.
Bella en Simone vinden ook 2 jokers, net als Emilio en Stine. Braaf verdelen ze deze, al beseft Emilio (te laat) dat dit dus wel WIDM is en eerlijk doen en delen kan de rest van je leven nog en dat had ie misschien beter anders kunnen aanpakken.

Dan de test en executie voor diegenen die geen kluis hebben gevonden. Zonder Art dit keer, en een beetje treurig op hun respectievelijke hotelkamers.

Als trouw kijker babbel ik in mijn meest serieuze stem met Art mee. "Tijd voor de test. 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet, ligt uit het spel. Behalve de HUH WAT?"
DE VOLGENDE REGEL WORDT NIET UITGESPROKEN!
Altijd volgt hierop "...behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis"
EN NU NIET! Wat betekent dat?

Jan verdenkt Loes, Olcay, Ron, Emilio en Jean-Marc
Loes verdenkt Stine
Jean-Marc verdenkt iedereen waarmee hij gesproken heeft
Ron verdenkt Loes


Uiteindelijk is het Ron die het spel moet verlaten en die wel of niet de gevonden 2000 euro achteroverdrukt.

De deelnemers die de kluisjes hebben gevonden, vinden elkaar in Tblisinbislsiblisi, en ook Art voegt zich kort bij de groep om zijn  verdiensten in ontvangst te nemen.

En ik heb het vermoeden dat het een bijzonder seizoen gaat worden.
Tot volgende week!O ja. Ik weet oprecht niet wie de Mol is (uiteraard) maar als ik écht iemand moet noemen nu, zeg ik Ruben. 
Voor jullie betekent dit dat het waarschijnlijk níet Ruben is; ik heb het namelijk nog nooit goed gehad.
Maarrrrr in het uitzonderlijke geval dat over een aflevering of 10 tóch Ruben de Mol is, kan ik zeggen dat ik dat al vanaf het allereerste begin wist. "Ik zéi het toch!" Waarvan akte.

Reacties

Een reactie posten