Wat ik nou vind van… de Luizenmoeder?

Wat ik nou vind van… de Luizenmoeder? 
Gerelateerde afbeelding


Ik was zó van plan géén blog te schrijven over deze serie.

Niet omdat ik de serie niet leuk vind, want dat vind ik wel.

Niet vanwege hét liedje van juf Ank, want ook dat blér ik vrolijk mee.

Maar omdat iederéén er al iets van vindt.

Tja, en dan denk ik, wie zit er nu nog te wachten op wat ík dan óók nog vind.


Maar na de aflevering van vanavond over ‘Winterklaas’, kon ik het toch niet laten..
 

Al een paar weken wordt basisschool-gaand Nederland (en dan eigenlijk de ouders en leerkrachten van basisschool-gaand Nederland) op de hak genomen. En hóe.

Met plaatsvervangende gene geniet Nederland van  onder andere de onbuigzame juf Helma, de immer goed articulerende juf Ank, de opvliegende Ursula en de toch wat sneue Nancy. Met on top of the chain directeur Anton.

En, geef toe… minstens één van de personages doet je denken aan iemand….


Vanavond besloot Anton het dit jaar met Sinterklaas helemaal anders aan te pakken. Die hele zwart Pieten-discussie gewoon uit de weg te gaan.

Dit door het introduceren van… Winterklaas. De neef ván…. Die door het felle Noorderlicht kleurenblind is. En ijsberen in plaats van zwarte Pieten mee brengt.
Gerelateerde afbeelding

Géén zwart of wit of regenboog.  Natúúrlijk mogen de ijsberen gespeeld worden door ouders.

O ja, behalve door die donkere mijnheer…. Een ijsbeer is natuurlijk wit he…. En die witte schmink die dan als oplossing moet dienen, ja díe pakt niet goed….

 
Met gekromde tenen aanschouw je de gedoemde mislukking van Winterklaas, en hoor je de ene na de andere politiek zéér incorrecte opmerking door de school vliegen.

Helma leert haar klas dat bij Sinterklaas NATUURLIJK ZWARTE PIET (dat mag harder!) hoort en Ank moet brandjes blussen als er een ruzie ontstaat tussen de moeders over de door de kinderen gemaakte surprises en bijbehorende kadootjes. 

Het ontaardt uiteindelijk in een schoolpleingevecht tussen zwarte Pieten, minions en ijsberen, een Winterklaas met zijn gezicht in puin (kusje erop van Nancy) en een DWDD-momentje.

 
Wát een heerlijke serie, wat een herkenbare situaties (zij het x10 overdreven), en wát een goed gecaste personages.

Niet te missen, dat zijn er 5! 👍👍👍👍👍

 

Reacties