Wat ik nou vind van... Wie is de Mol? Afl. 5

Wat ik nou vind van... Wie is de Mol? Afl. 5

Zienswijzen

Beginstand:
€5810,- in de pot
Stine heeft een zwarte vrijstelling.

Na een borrel op Emilio, die er vorige week uitvloog, nodigt Art de groep uit om naar het circus te gaan. Als hoofdact wel te verstaan.
De naam van de 2e opdracht is CHAOS maar dat zou zomaar heel goed op deze opdracht kunnen slaan. Toch is dat niet zo en heet deze opdracht weinig origineel: Geldcircus.
De groep moet ieder een kaartenhuis bouwen in 10 minuten tijd. Lukt dit, krijgen ze €250,- voor ieder gelukt kaartenhuis.
Eitje, toch? Maar nee hoor, Art heeft een hele berg clowns en andere mafkezen ingehuurd die de groep probeert af te leiden van hun opdracht. 1 van deze figuren stoot nog een tegen een tafeltje en is persoonlijk de ondergang van een kaartenhuis in aanbouw.
Maar alsof dit nog niet erg genoeg is, komen er vervolgens allerlei extra opdrachten waarmee geld verdiend kan worden.
Er kan 50,- op stoel 8 gevonden worden, maar volgens Stine zijn er heel veel stoelen 8. Geen geld.

Olcay bouwt stug door en gaat echt wel goed.

Dan moet er een balletje door een doolhof, waar Jan en Ruben zich over buigen, en winnen €250,-.
Er moet popcorn verkocht worden voor een tientje per beker. Een buslading kinderen heeft Molgeld gekregen om heel dure popcorn aan te schaffen, maar Loes bedenkt in al haar enthousiasme dat er méér te halen valt en gaat het aanwezige publiek (waarvan ik me afvraag waarom dat er überhaupt zit??) proberen popcorn aan te smeren.

Olcay bouwt nog steeds stug door en is ondanks haar inzet net zo ver als eerder.

Jan heeft inmiddels al een flink kaartenhuis staan, maar helaas stort de bovenste helft in alsof het zich in Groningen bevindt.
lekker bezig, Jan!


Dan ligt er weer ergens geld onder een stoel, moet er gelimbodanst worden (hoe lager de limbo hoe hoger het geldbedrag).
Er moet een geldtoren worden gebouwd, en al klinkt dit simpel, met zeepsop erbij wordt dit een stuk lastiger.

Er worden 100 ballonnen gedropt waarvan in 1 ervan €500, zit. Als een stel kleine kinderen gaat de groep ballonnen staan slopen, trappen, knijpen en ineens vindt Loes het geld op de grond. Zegt ze. "In de pocket!" roept ze, maar het zag eruit alsof het daar juist úit kwam... Beetje vreemd....

Ondanks het feit dat er geen kaartenhuis af is (al heeft Olcay écht stug doorgebouwd!), wordt er in deze opdracht €1640,- van de €4000,- verdiend. Tja, ík verdien het niet in 15 minuten tijd (of eigenlijk, ik verdien het wel maar krijg het niet), maar hoe het de groep gelukt is weet ik ook niet, want naar aanleiding van wat ik heb gezien, had ik dit veel lager ingeschat.

Aangezien er nu een redelijk bedrag in de pot zit, wordt het tijd dat het penningmeesterschap ter discussie gesteld wordt en Ruben gooit het balletje op. Over timing gesproken!
Aangezien hij muzikant is, is hij niet goed met geld. Ik bedenk me dat ik waarschijnlijk stiekem óók muzikant ben.
Maar hij is wel te vertrouwen. Alsof de Mol zou zeggen van niet.
Jan, Loes en Ruben stemmen Ruben for preside penningmeester, Olcay, Stine en Simone willen Olcay niet ontslaan van haar functie.
Maar meeste stemmen gelden, dus besluit Olcay over te stappen naar de andere kant. HUH? Dat is net zo gek als een zwarte vrijstelling weggeven!
Wel waarschuwt ze Ruben er een schaduwboekhouding op na te houden. Verstandig, maar of je daar iets aan hebt?

Er wordt wat over een weer gelogen over bondjes onderling en wat vertellen we wel en niet, maar al snel wordt de nieuwe penningmeester apart geroepen. ALSOF HIJ HET WIST!?

Opdracht 2 ('Chaos') begint.
Een stoelendans voor rijkeluiskindjes.
Ruben heeft 5 enveloppen met verschillende inhoud verdeeld. De envelop die de finish haalt, is de enige die telt. IS het geld, wordt het verdubbeld voor de pot. Zijn het jokers, krijgt zowel de kandidaat die ze meebrengt als Ruben het meegebrachte aantal jokers.

Ruben heeft weinig vertrouwen in Stine, want die krijgt een lege envelop.
Jan krijgt 2 jokers, Simone 1.
Loes krijgt €500,- en Olcay €1000,-.

5 kandidaten dus 5 auto's. Ennnnnnn  GO!
Waarom Stine überhaupt de ene voet voor de andere zet met een lege envelop, ik weet het niet. Aan de ene kant, om anderen geen jokers te laten verdienen, maar aan de andere kant, die pot komt ook niet vanzelf vol.

Jan gaat snoeihard, haalt iedereen in, om vervolgens in dezelfde metro te belanden als de rest. Op Olcay na, die met €1000,- in de pocket langs etalages aan het slenteren is ofzo, haast heeft ze in ieder geval niet.

Weer uit de metro moeten ze naar het Rose Revolution Square waar er 4 auto's zullen staan.
Als Loes een paar locals aanspreekt voor een routebeschrijving wordt ze aangekeken alsof ze vraagt waar ze het best iemand af kan slachten, en wordt dan ook niet geholpen.
Intussen rent Jan in volle vaart een trap af en meteen weer op en op een of andere manier is hij daarmee in de buurt van de auto's maar toch niet.
Loes steekt de straat over met gevaar voor eigen leven en Stine denkt:'Dat kan ik ook, ik volg!'
Simone gaat rondvragen hóe je aan de overkant van de straat komt. Olcay is met een metro later aangekomen maar loopt toch redelijk gelijk op.
Uiteindelijk mist Simone de boot auto.
De volgende die lopend verder moet is Olcay, en daarna is Jan de pineut.
Loes komt als eerste bij Art en Ruben aan en er is dus €1000,- voor de pot! Ruben baalt, want geld in de pot is het laatste wat de Mol wil, maar hij zégt dat 'ie baalt omdat ie liever jokers had gehad.
Om tegen Jan te liegen dat hij die níet gehad zou hebben.
Overigens staat in dit blokje iedereen iedereen te besodemieteren, het is de Firma List en Bedrog in het kwadraat hier. De bondjes (echt of niet) vliegen over en weer en er is bijna geen touw aan vast te knopen.
Toch is er nu in de pot al een aardig geldbedrag: €8450,- "Missie geslaagd!" aldus Olcay.

Opdracht 3: Woordzoekers
Met verf en rollers moet de groep een gigantische woordzoeker oplossen. De te zoeken woorden staan (uiteraard) in een andere ruimte.
Jan controleert de rest ('Wie heeft dat woord maar half doorgestreept?') maar niemand steekt de hand in eigen boezem. Olcay heeft geen verfroller aangeraakt omdat ze moeite heeft met woorden zoeken. Dus gaat ze woorden zoeken om ze door anderen te laten wegstrepen. Want dat is hartstikke logisch.
Simone denkt dat de verf betaald moet worden met geld uit de pot en gaat met zo min mogelijk verf op de roller aan de slag.
Na 15 minuten moeten de rollers aan de kant en moeten de overgebleven letters een zin vormen.
Maar omdat alle woorden weggestreept waren *behalve Tblisi (6 x) en executie. O en Jochem. En Bella wel of niet. Nou ja, bijna alles dus. Toch?* waren alleen het eerste en laatste woord duidelijk.
"Streept...... weg".
Er werd een educated guess gedaan, maar helaas,
De zin die het móest zijn was: "Streepte de Mol de Mol weg?"

Na nog een episode van "De Grote Indoctrinatie Show" is het weer tijd voor de test.
Die vindt overigens plaats in "the Museum of Modern Art", maar aangezien Art de presentator is en géén kandidaat, kan dit geen hint zijn, maar zijn ze in Georgië waarschijnlijk gewoon groot fan van Art. Snap ik.

Simone zit op Ruben. En een beetje op Jan.
Jan op zijn beurt zit op Simone en Ruben.
En Ruben zit op een vrouw, want die kans is het grootst. En dan met name op Loes.
Loes verdenkt Stine en Olcay.
Stine verdenkt Loes, Jan en Ruben.
En Olcay verdenkt een man. Omdat gokken haar ver heeft gebracht is ze trouwens tegenwoordig dingen aan het opschrijven. (?)

Niemand die dus Stine verdenkt, en op Loes na allemaal Ruben. Of, in Olcays geval, in ieder geval een man.
Art kruipt weer achter zijn laptop der doem, en terwijl Stine een poging doet tot mysterieus glimlachen, veegt Jan zijn zweethandjes aan zijn broek af.

*Intussen staan al mijn 1600 punten in de app op Ruben*

Simone krijgt een groen scherm en een schoudermassage van Ruben.
Olcay krijgt ook groen.
Jan kan ook opgelucht ademhalen; een groen scherm.
Stine kan haar glimlach omzetten in een big smile, want ook groen.

*Ik word nu toch licht nerveus... nog altijd geen rood scherm en alleen Ruben en Loes moeten nog. En dan duurt het ook nog zo lang voor Art verder gaat, alsof hij zich niet meer kan herinneren wat hij moet doen... één knopje indrukken Art! Schiet op!*

En dan het verlossende groene scherm voor Ruben en mij!
Dat betekent rood voor Loes.
En 3200 punten voor mij.Eindstand van deze aflevering?
€8450 in de pot en Stine een zwarte vrijstelling.
Nog 4 kandidaten. Nog 1 Mol.Reacties