Wat ik nou vind van.... Wie is de Mol? Afl. 8

Wat ik nou vind van… Wie is de Mol? Afl. 8

‘Gelijkgestemd’

Beginstand afl. 8:
In de pot: €11.700,-
Jan, Olcay en Simone in het spel
Ruben is de Mol

Jan heet iedereen welkom in de halve finale.
Olcay merkt op dat ze Stine gaat missen. Even denk ik dat er iets aardigs over Stine uit haar mond komt zónder een rotopmerking erachteraan, maar nee… eigenlijk had ze ook niets meer aan Stine.  Nu gaat Jan ongevraagd advies krijgen.
Jan verdenkt Ruben, Ruben verdenkt Jan (vorige week nog Simone), en Simone noemt Olcay een intrigante die haar snor drukt. Als Olcay dat maar niet hoort, want ze gaat het vast niet waarderen dat Simone vindt dat ze een snor heeft.

Opdracht 1: ‘Geluids mix’
Op een imposante bergwand is in een ver verleden een grottenklooster gebouwd.
Nu zijn deze grotten bevolkt door een zingend volk met diverse volksliederen. De groep moet deze volksliederen gaan vergelijken en besluiten welke hetzelfde zijn. Olcay roept meteen dat ze het niet kan, dus het is superlogisch dat zij dan niet met de muzikaalste van de 4 (aka Ruben, aka de Mol) samen op pad gaat. Nee, ze gaat met Jan op stap. Ruben en Simone vormen dus het 2e duo. En onze musicus doet een Guinness Book of Records-poging ‘moeilijk kijken’.
Toch hebben de 4 uiteindelijk alles goed en hebben ze €1000,- verdiend. Totaal in de pot: €12.700,-

Daarna hebben Simone en Ruben even een momentje. Simone wil meer persoonlijke info over Ruben. Die gaat ermee akkoord. Dus besluiten ze dat ze de volgende keer in de diepte gaan daten.

Tijd voor opdracht 2: Car-aoke.

Waar Olcay denkt eíndelijk een wateropdracht te mogen doen, moet ze nog even geduld hebben; de groep moet ieder in een auto plaats nemen. Er wordt geklaagd dat Art niet aanwezig is. Die zal wel jaloers zijn omdat hij in veel beroerdere auto’s moet rondhobbelen voor WIDM. Dus hij laat zijn gezicht niet zien en meldt zich via de portofoon.  Ieder heeft een playlist met muziek. De nummers  daarop moeten ze uitbeelden, ramen en deuren moeten gesloten blijven.
Olcay steigert; ja daahaag, daar gaat ze niet aan meewerken. Om vervolgens als een volleerd Hints-speler los te gaan; Frank Kramer zou trots geweest zijn (jahaaa lieve kijkbuiskindertjes, zó oud ben ik al… for those of you die Frank Kramer niet kennen; Google is your friend).
Ze worden voor het gemak gehinderd door een niet heel natuurlijke hoosbui (zelfs de productie van WIDM heeft het weer niet inde hand), waardoor Simone de binnenkant van haar raam gaat zitten afdrogen (denkt Ruben) terwijl Simone eigenlijk  ‘Carwash’ uitbeeldt, terwijl dat eigenlijk ‘I’m so excited’ had moeten zijn. Ach ja, de periode is wel goed. Give or take a few years.
Ruben daarentegen werpt zich als een ‘ware Kate Winslet in Titanic’ tegen het raam.
Olcay herkent het nummer van Jan dírect als ‘I ripped your picture’.

Oneerbare voorstellen van Olcay aan Jan

Waar Jan en Olcay erg goed gaan, hebben Simone en Ruben het heel moeilijk met elkaar. Ruben zit ontzettend nep te lachen om Simone.
De opdracht levert uiteindelijk €700,- op, er zijn 12 nummers goed geraden.
Nu in de pot: €13.400,-

Ruben meldt even dat info uitwisselen met Simone geen probleem is; zij is toch niet de Mol. Vorige week meldde je anders, Ruben!
Olcay heeft, organisatietalent als ze is, haar vragenlijst gekopieerd en ingevuld voor Jan. Ze verwacht dat hij hetzelfde voor haar doet, maar Jan ziet dat niet zitten; hij heeft immers met de Mol op een kamer gezeten en heeft veel info die hij niet wil delen.
Hij heeft wel een ander plan; als Olcay nou eens even gaat lopen mollen zodat Simone háár verdenkt. Olcay belooft dat ze wel even ‘shady’ gaat doen. Alsof Simone in dit stadium nog gaat switchen.

Dan is het tijd voor opdracht 3: Geldstroom.
Ze gaan nu dan eindelijk de wateropdracht doen. Jeeej Olcay!
Op de Mtkavari river gaan ze een kampioenschapsparcours raften afleggen. De route is in 3 stukken opgedeeld:
In het 1e stuk vinden ze info. In het 2e stuk leren ze hoe ze geld kunnen verdienen. In het 3e stuk gaan ze dat dan ook doen. Als het goed is. Er valt (drumroll….) €4000,- mee te verdienen!!!
Ruben maakt zich zorgen. Niet of hij deze opdracht wel durft, maar over hoe hij er naast Jan uitziet in een wetsuit. “Naast Jan als natte droom voor mannen en vrouwen voel ik me een behaarde satéprikker.”  Waarvan akte.

De groep gaat de boot in. Samen met een begeleider die wél ervaring heeft met raften.
Jan doet retegoed zijn best, heeft ogen als lasers en doet een James Bond achtige stunt om een koker te pakken te krijgen. In iedere Bond film zit een bad guy, en Ruben doet dan ook een perfecte imitatie van een Russische Bond-villain.

De bedoeling is dat ze via infoborden te weten komen wie welke kokers moet pakken. Er staat bijvoorbeeld: Ruben/Kroatië/geel.
Als er dan een touw over de rivier hangt met de vlag van Kroatië, moet de gele koker gepakt worden voor geld. Pakt Ruben deze dan ook nog zélf, wordt het geld verdubbeld. Wordt de verkeerde koker gepakt, zit daar mingeld in.

Ze zijn allemaal behoorlijk fanatiek (behalve Ruben); Jan spoort hen aan vooral te FOCUSSEN, Simone gilt als Jan buiten de boot valt dat hij ‘die peddel vast moet houden!’ (x10) en Olcay grijpt meerdere kokers tegelijk.

5 kokers van de 12 worden er gepakt. In 2 ervan zit €250,-, in 3 zit er - €50,-. Maar de twee met plusgeld zijn wél door de juiste persoon gepakt, dus is er toch €850,- binnen gehaald.
Ruben zucht héél diep: ‘Er is gemold…’
Ruben. Joh. Echt.
Wetsuits. Goed voor je zelfvertrouwen. Als je Jan bent.

Art taait weer af, zonder te melden dat ze zich moeten voorbereiden op test en executie. Maar ja, dat benoemen is natuurlijk erom vragen, dus komt Art terug met de woorden: ‘O ja jongens… maak je klaar voor test en executie.’ Dus.

Iedereen zit op Ruben. Behalve Ruben. Die heeft 2 verdachten. En gaat voor Jan.

Bij de executie ziet Jan er als enige oprecht nerveus uit.
Eerst krijgt Ruben zijn scherm te zien; Groen. Uiteraard.
Dan Olcay: ook groen.
Simone en Jan zitten in de zenuwen. Simone is aan de beurt…. En krijgt rood.

En daarmee zitten in de finale van Wie is de Mol 2018: Jan, Olcay en Ruben.
Met een pot van nu €14.250,-
En heb ik inmiddels 25.600 punten in de app
Doei!
Wat ik van de vorige aflevering vond?

Reacties