Wat ik nou vind van... Wie is de Mol? Afl.7

Wat ik nou vind van... Wie is de Mol? Afl.7
 'Schijn werper'

Beginstad afl. 7:
€10.200,- in de pot
4 kandidaten én Ruben (aka Mol)

Tijdens het gezellige samenzijn waar iedere aflevering mee begint (ik wacht nog tot ze gezamenlijk Kumbaajaa gaan zingen), vertelt Simone hoe blij ze is met het groene scherm dat ze kreeg. Dat lijkt me logisch, maar was toch het vermelden waard.
Jan vraagt zich af of ze nog informatie zullen delen in deze fase van het spel. Simone zegt dat ze dat niet van plan is. Maar áls ze het doet, wil ze er iets voor terug, Olcay vindt ook dat dat stadium gepasseerd is. Tenzij het een bondje betreft. Fijn he, een ruggengraat ;)

De groep komt aan bij het Manor Sanatorium, een waar paleis, zegt Jan. Het is inderdaad een imposant gebouw.
In het gebouw liggen 5 opdrachten op de groep te wachten, die ieder geld waard zijn als ze lukken. Sommige opdrachten kunnen alléén worden volbracht, bij andere heb je elkaar nodig.
Ook heeft ieder een persoonlijke klok, die steeds 3 minuten aftelt. Vóór deze op 0 staat, moet de klok opnieuw worden geactiveerd. Ben je te laat, lig je uit het spel. De totale tijd die ze krijgen is 21 minuten.
Naam van de opdracht: 'Opgelicht.'

Licht speelt inderdaad een belangrijke rol in deze opdrachten; bij 1 opdracht moet er dmv op maat gemaakte verlengsnoeren een lamp gaan branden, bij een ander moeten er 3 knoppen in 1 ruimte tegelijk worden ingedrukt voor licht. Een 3e opdracht betreft het maken van een groepsfoto in een ruimte waar het licht knippert, en dus een goede timing vereist is. En kandidaten die niet uit het beeld gaan staan.
Deze 3 opdrachten lukken, de andere 2 helaas niet.
Bij 1 opdracht proberen Jan en Simone de juiste peertjes in de juiste fittingen te draaien (wat nou goed en wat fout is, is me niet geheel duidelijk) en dan komt er een woord te staan. Helaas, dit lukt niet.
De andere mislukte opdracht is niet meer dan geld tellen. Ruben telt voor het gemak alleen het plusgeld, maar ja, hij had al eens aangegeven niet goed met geld te zijn als muzikant, en heel lang ervaring heeft hij als penningmeester ook niet op kunnen doen. Als zijn antwoord fout is, is hij even verbaasd maar gaat dan vrolijk ergens anders mee verder. Stine moppert daar over en gaat opnieuw tellen. Aangezien het plus en min-sommen zijn, líjkt het me niet een heel moeilijke opdracht maar als je haar ziet rekenen denk je dat ze een wiskunde-examen aan het voorbereiden is. Haar antwoord is dan ook fout. Ook vertelt Ruben nog dat hij zo'n slechte conditie heeft, als muzikant zijnde. *Het vermoeden dat ik al eerder aangaf dat ik waarschijnlijk óók muzikant moest zijn (slecht met geld, wánt muzikant), begint steeds meer vorm aan te nemen. Ik ben benieuwd welk instrument ik speel.*
Waar Olcay in dit verhaal is? Haar plék is in de controlroom, zodat ze de rest kan waarschuwen als hun klok richting de 0 loopt. Maar schijnbaar vindt ze het hartstikke handig om gewoon rond te lopen, met al haar organisatorisch talent, waar ze vaak op terugkomt.

Al met al wordt er €750,- verdiend en staat de pot inmiddels op €10.950,-

Olcay en Ruben hebben een gezellig onderonsje wat ongeveer zo gaat:
O: Ik denk dat jij de Mol bent.
R: eeuh ok.... tja.... stilte.... Maar dat ben ik niet (liegbeest!)
O: Weet je dat jij hoofdverdachte bent bij iedereen?
R: Ik denk niet dat jij de Mol bent. Ik denk Jan misschien wel.
O: Nee maar die heeft super veel verdiend!
R: Wanneer dan?
O: eeuh nou eeuh.. die ene keer toch in het circus? Of eeuh... nou misschien toch niet... Zullen we nu gaan lunchen?

Aan het feit dat "iedereen" op Ruben zit en nog in het spel zit, evenals Ruben die níet op Ruben zit, gaan ze even voorbij voor het gemak.

Even later vertelt Olcay ons in vertrouwen:
Ruben is de Mol, Simone is de Mol, Jan is de Mol niet en Stine ook niet want die is niet scherp genoeg om de Mol te zijn.
....
Jij bent vrienden aan het maken, Olcay!

Opdracht 2 is werkelijk FeelGood-tv.
De opdracht heet: 'Praten als Brugman'. De groep heeft 3 uur de tijd om van een 125 m. lange brug de leuningen weer mooi wit te schilderen. Dit kunnen ze realiseren door mensen te mobiliseren om hen te helpen. Voor iedere meter krijgen ze €10,- in de pot.
Ook krijgen ze een envelop met Larie om koek voor te kopen. En drank. En muziek in te huren. Omgerekend ongeveer €150,-.
Ze besluiten zich in 2 groepen te splitsen: Groep Verven en groep Werven. Olcay beslist dat zij en Jan gaan werven. Ruben en Stine bedenken dat ze tijdens het verven de voetgangers op de brug ook kunnen aanspreken om hulp en al gauw is het een gezellige bedoening. Mét 2 hele minuten saxofoonmuziek.
Simone en Ruben hebben wat moeite met het openen van de verfemmers.
Jan daarentegen strooit met complimentjes en gooit al zijn charmes in de strijd om de Georgische dames aan het werk te zetten. Olcay doet ook een poging het op zijn manier aan te pakken en wordt meteen bij de kont gegrepen.

Na 3 uur verven is de brugleuning wit en komt de burgemeester een onverstaanbaar bedankwoordje doen, waar Art instemmend bij staat te knikken.

Daarna wordt een mediterende Stine in beeld gebracht, dit doet ze 'om de waarheid in zichzelf te vinden tussen alle leugens'. Ik geloofde al niet in Stine als mol, maar na deze beelden wordt ze me echt té obvious als Mol in beeld gebracht en valt ze voor mij helemaal af.

Opdracht 3. Perongeluk

Let op de titel. Per ongeluk. of Perron geluk. Maar dan mist er 1 R. De R van Ruben. (Overigens is de R de 18e letter van het alfabet, en zitten we in seizoen 18. Deze hint is bízar ver gezocht, maar echt waar, ik werd vannacht wakker met deze gedachte en ik dacht, ik roep het gewoon. Toen leek het me overigens volkomen logisch, wellicht dat ik ergens iets vergeten ben tijdens de uren slaap erna, maar ja.)

De trein heeft 3 wagons, die ieder een kleur toegekend hebben gekregen: De voorste blauw, de middelste geel en de laatste groen. In iedere wagon liggen pakjes met verschillende kleuren etiketten: blauw, geel, groen en rood. Op de rode staan namen van stations die aangedaan worden, en die pakjes moeten er daar dan ook uit. De overige pakjes moeten bij het eindstation in de juiste wagon liggen. Lukt dit, verdienen ze €1500,-. Maar voor ieder rood pakje dat niet goed aankomt, betalen ze €250,- uit de pot.
Ze verdelen zich als 'een treintje in een trein' (knap bedacht hoor Ruben), met in de blauwe wagon Jan, dan op het tussenstuk Stine, Olcay in wagon geel, Ruben op het tussenstukje en achterin Simone in de groene wagon.

Ruben staat dus op het balkon vóór de laatste wagon. En op dit beeld lijkt (SCHIJNT) hij een doos van de trein  te gooien (WERPEN):
  

Simone roept nog ergens dat de doos waar 'Daba' op staat voor het eindstation is, maar dat is natuurlijk onzin.
Olcay is super geïrriteerd door alles, Jan gaat daar in mee, Stine heeft duidelijk gemediteerd want is niet gek te krijgen en Ruben doet alsof hij het heel druk heeft, maar plaatst intussen verkeerde dozen in Simones wagon. En kan met zijn 2 meter lange lijf niet over een hekje stappen, snapt vervolgens het idee 'doos gooien' niet (terwijl hij het eerder dus prima kon, aldus bovenstaande foto).

Als post.nl nog medewerkers zoekt???
Simone is tevreden; "We nailed it!"
Daar is Art het niet mee eens. 2 rode pakketjes missen en er stonden nog 2 dozen in de verkeerde wagon. En daar bedoelde hij géén kandidaten mee. Dat betekent niet alleen dat er niets verdiend is, ze moeten ook nog eens €500,- aan Art betalen.
Stand van de pot nu? €11.700,- Dit hád (vertelt Art sadistisch) €46750,- kúnnen zijn. Yeah right. As if....

Tijd voor de test:
Olcay zit vól op Ruben. 
Jan kan zich niet voorstellen dat het Olcay is en spreidt op Simone en Ruben.
Ruben zegt voor de vorm dat hij vanaf het begin op Simone zat, maar nu toch begint te twijfelen.
Simone heeft de rest verteld nog een joker te hebben, maar dit is gelogen. Op wie zij zit weten we niet.
Stines verdenking wordt ook niet bekend gemaakt.
Hieruit kunnen we afleiden dat Simone of Stine eruit vliegt. En ja hoor. 
Het is Stine die haar boeltje mag pakken.
Tijdens de executie was Jan de enige die nerveus oogde, maar ja... die zat dan ook niet vól op Ruben.

Eindstand:
€11.700,- in de pot.
3 kandidaten en Ruben (aka Mol)
12.800 punten in de WIDM-app.


Bye bye Stine
Reacties