Wat ik nou vind van.... de ontknoping van 'Wie is de Mol?'

Wat ik nou vind van.... de ontknoping van 'Wie is de Mol?'
Allereerst... ik verhuis naar Antartica. Ik ga ergens op een ijsschots wonen waar niemand me ziet. Ik kan me niet meer vertonen hier.

Wékenlang was ik niet alleen overtúigd van Ruben als Mol, ik heb anderen proberen te overtuigen, en heb zelfs alle (nu overduidelijke) hints naar Jan niet wíllen zien.

Sterker nog, ik heb ze benoemd en erbij gezegd dat ik niet wilde geloven dat ze op Jan sloegen, bijvoorbeeld het pak kaarten met de boer in beeld ( ~J) en de totaal zinloze tactiek die Jan bedacht voor het graven. IK HEB ZE BENOEMD!


En nu zit ik hier dan met een telefoon die blijft rammelen door de berichtjes van iedereen die wél goed zat.

Eén (schrale) troost; van alle WIDM kandidaten wist ook maar één iemand hoe het écht zat (naast Jan zelf); de door mij tot Mol benoemde Ruben. En zelfs die had soms twijfels, hoorden we net.
Ruben was gedurende het hele programma überhaupt de enige die 'Jan' heeft ingevuld als Mol in de test.
En wat hebben de kandidaten veel over het hoofd gezien, wat heeft Jan brutaal lopen mollen.

En ik kan niet anders dan zeggen dat in álle jaren dat ik WIDM al volg (en waarin ik de traditie in ere hou het níet goed te hebben (NOG NOOIT, mensen, NOG NOOIT), ik niet eerder zó een waanzinnig goede Mol heb gezien.
Réte-fanatiek, vol enthousiasme en een acteertalent in de dop hoor; hoe vaak ik niet in mijn Molboekje heb staan dat de enige die oprecht nerveus overkwam bij de executie Jan was....

Bij (o.a.)  afl. 7 schreef ik dit in mijn Molboekje; 'Alleen Jan oogt nerveus'. Dus...


Helaas... ik kan er niet onderuit. Jan (met fantástische strik by the way, heb je die gezien?) is de Mol.

Strikkie gespot?


En Ruben is een zak (nou ja, plastic mapje) met geld rijker. En een beetje bekender bij het Nederlandse publiek als vóór zijn deelname aan WIDM.


Ik vond het weer een gewéldig seizoen, ik heb er van genoten en kan nu al niet wachten op het volgende. Ik kan weer stoppen met overal hints te zien en iedereen te wantrouwen, ik kan weer slapen zonder notitieboekje naast mijn bed omdat midden in de nacht me een theorie te binnen schiet die  echt hélemaal nergens op blijkt te slaan achteraf en ik kan weer visite ontvangen op zaterdagavond.
Die moet dan alleen wél een stukkie fietsen...

Voor WIDM seizoen 18, én de ontknoping ervan? 5 duimpjes. Zonder twijfel. 👍👍👍👍👍


Reacties