Wat ik nou vind van.... 'De Mol'? Afl.1

Wat ik nou vind van.... 'De Mol'? Afl.1Na het Nederlandse WIDM-avontuur, het boek en het afscheid van Art (snik), is het nu dan tijd om 'De Mol' (zoals het programma in België heet) te volgen.
En allemensen, wat heeft dát een bizarre start!!

De Vlaamse Art (deze heet Gilles) rijdt door de woestijn in Mexico. Hij stapt uit en begint tegen een begraafplaats te praten. Whut?
Ja echt... de kandidaten liggen levend begraven!
 HOE FREAKY WIL JE HET HEBBEN!?!?!

De kandidaten zijn overigens:
Kelly (psychiater)
Pieter (priester)
Lloyd (student)
Pascale (marine officier)
Steven (arts)
Channy (maatschappelijk assistente)
Jeffrey (chauffeur)
Bahador (financieel recruiter)
Katrien (event manager)
en Joke (dierenarts).

Als we van het boek uitgaan, weten we nu wie de Mol is. Maar in het boek staat óók dat we er niks aan hebben w.b. het programma. Nou ja...

Iedere kandidaat staat via een porto in verbinding met één medekandidaat (of de Mol) en samen moeten ze codes kraken om uit het graf te mogen herrijzen.
Zij hebben per duo een bedrag toegewezen gekregen, dat ze verdienen als ze ontsnappen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer codes er gekraakt moeten worden.


De eerste opdracht is redelijk simpel; in hun kist staat bij iedereen een 'In Memoriam' over de medekandidaat. Al deze teksten hebben als beginletters per regel: P L U I M. En dit is de 1e code.
Alleen Katrien en Pascale komen hier niet meteen uit, de rest wel. Daarmee zijn Lloyd en Kelly meteen vrij en moeten zij een telefoonnummer beginnen te kraken; aan de hand van vooraf aan de productie vertelde begrafenisnummers van iedere deelnemer, is het mogelijk achter dit nummer te komen. Lloyd en Kelly weten nu dus alleen hun eigen nummer, en moeten wachten tot er meer kandidaten ontsnapt zijn.

De 2e vraag voor de ingekiste kandidaten is: 'Wie in het duister tast, zal het licht vinden'. De enige lichtbron is hun zaklamp, dus daar zal wel iets mee zijn; en ja hoor, ín de lamp zit een sleutel, waarmee het kistje met opdr 3 te openen is. Pieter en Baha zijn nu vrij en kunnen helpen met het telefoonnummer.

Degenen die nog vastzitten krijgen de 3e opdracht. 1 van de twee heeft 10 foto's met daarop 5 overleden bekende mensen en 5 levenden. De tekst erbij luidt: 'Enkel de levenden schenken verlossing'. Samen moeten ze erachter komen wie van de 10 er nog leven. Maar dan moet je wel de ander kunnen beschrijven wie er op de foto's staan; Paul McCartney wordt een politicus en Margaret Thatcher wordt prinses Paola met een lui oog.
Intussen zijn Pascale en Katrien nog steeds bezig met de 1e code; zij zien het woord PLUIM niet.

Jeffrey en Channy is het gelukt de fotovraag op te lossen, en ze gaan verder met de volgende.
Aan de hand van een nummer van Genesis op een I-pod en een horloge op 19:26 uur, komen ze uit in de bijbel. Het woord 'LOT' is wat ze nodig hebben, en de verlossing is daar.

Ook Joke en Steve hebben dit opgelost en zij vinden een telefoon (Joke) en een kaartje met erop '469' (Steve).

De 6 die buiten staan hebben de nummers van Pascale en Katrien niet, en besluiten daar ook niet op te wachten. Voor €750,- kopen ze de bijbehorende cijfers en het telefoonnummer is gekraakt. Meteen bellen ze op en krijgen uiteraard Joke aan de telefoon, die hen het cijfer 469 kan doorgeven. Daarmee wordt het slot op een bak met schoppen geopend en fanatiek beginnen ze Steve en Joke vrij te scheppen. Helaas...hun graf is leeg, op een kaart na. Die geeft de exacte locatie van hun graven aan en als een malle gaat de groep op zoek naar die plek. Na enig geharrewar worden ze gevonden.
Pascale en Katrien echter, zoeken nog steeds naar PLUIM. Ze besluiten het op te geven.

Aangezien Steve en Joke net te laat zijn bevrijd, is er geen €5000 maar €1750 verdiend.

De volgende ochtend wordt na een duik in het zwembad en de nodige notities in de uitgedeelde Molboekjes, de road gehit (Jack) richting San Miguel de Allende.

Daar gaat de groep met een mariachi band meelopen en geld proberen te verdienen. Als Art, Artis, Gilles vraagt welke 2 kandidaten er de meeste muziekkennis hebben, wijst iedereen een ander aan, maar uiteindelijk worden dat  Baha en Channy.
Zij moeten achter de band aanlopen. De rest moet er vóóruit lopen. Op diverse plekken moeten zij mensen uit hun groep achterlaten om een opdracht te doen. Daarmee kan 3 x €1000 worden verdiend. Baha en Channy moeten goed opletten tijdens de tocht en op het eindpunt ook een opdracht voor €1000 spelen.
De band speelt 5 bekende nummers (Mariachi-style) die Baha en Channy moeten proberen te herkennen. (Come on, Eileen/ Billy Jean/ Lola/ Maria Maria/ Sweet Caroline)

Kelly en Joke blijven als eerste achter om een opdracht te spelen; Domino D-day in het klein. Dit moet klaar zijn vóór de band arriveert. Helaas slagen ze er niet in.

De tweede opdracht is voor Lloyd, Katrien & Jeffrey. Zij moeten woorden maken met letters op basketballen. Voor ieder woord is er één letter te veel. De bal met die letter moet in het basket gegooid worden vóór ze het volgende woord mogen spelen. Bij ieder volgend woord ligt de lijn waarvandaan gegooid moet worden wat verder. Ondanks dat de band behoorlijk doorloopt (meldt Channy) zijn ze nét op tijd klaar met de opdracht en mogen ze Channy en Baha helpen; meelopen en nummers raden.

Steve, Pascal en Pieter spelen een soort 'Wie ben ik?'  Nou ja, eigenlijk niet een sóórt; ze spelen 'Wie ben ik?'; door ja/nee vragen te stellen erachter proberen te komen welke naam er op hun voorhoofd  staat. Alleen... de vragen stellen ze aan een Mexicaan. Die alleen Spaans spreekt. En de kandidaten? Die spreken géén Spaans. Dus moeten ze met een woordenboek aan de slag!
Donald Trump, Pamela Anderson en J.M. Pfaff, alle drie worden ze op tijd geraden.


De band én alle kandidaten (behalve Joke en Kelly) bereiken de eindbestemming; Plaza del Torros.
Channy en Baha moeten nu de titels van de liedjes (alle 5 vrouwennamen) uit 30 namen zien te vinden. Eitje, denken ze. Tot Gilles vertelt dat ze, indien nodig, kunnen schuilen achter een paar panelen. Schuilen? In een stierenvechtersarena? Channy krijgt het Spaans benauwd (pun intended).
Dan gaat de poort open... en verschijnt daar.... een kudde... kippen (anticlimax he) met halsbandjes met namen erop. Succes! 5 minuten om 5 kippen te vangen. €1000 te verdienen. Alsof dat nog niet genoeg uitdaging is, vangen ze ook nog een Eleanor Rigby en Angie, wiens liedjes helemaal niet gespeeld zijn. Helaas....
Totaal verdiend in de Mariachi opdracht; €2000,-

Dan wordt het spannend; de 3e opdracht van de aflevering; abseilen. Van een idióte hoogte.

Per duo, dat elkaar niet ziet. De een ziet een vraag, de ander 4 mogelijke antwoorden.
O en degene die het snelst beneden is.. wint een envelop met daarin een 'Cliffhanger'. Wat dat ook moge betekenen.

Steve en Channy gaan eerst, beantwoorden de vraag goed en verdienen €1000 voor de pot.
Pascale en Kelly volgen, en ook zij halen €1000 binnen.
Dan Jeffrey en Joke. Jeffrey gaat langzaam, vindt het eng, maar Joke laat zich gewoon bijna ter aarde storten, zo'n vaart heeft ze. De vraag weet ze niet, maar ze gokt een antwoord. Fout.
Katrien en Pieter zorgen wel weer voor €1000 erbij en Baha & Lloyd antwoorden helaas fout.
Totaal deze opdracht: €3000 en Joke zette de snelste tijd neer. De envelop mag ze openen ná de eliminatie.

In volle galop gaat de groep richting de test.

Channy gokt op Joke
Baha op Pascale,
Katrien op Pieter
Jeffrey op Steve,
Pieter op Lloyd
en Lloyd op Baha.
Van de rest weten we het niet.

Kelly ziet een rood scherm en verlaat direct het spel.

Dan opent Joke haar envelop. De rest vraag of ze wil voorlezen wat er in staat, maar ze zwijgt als het graf. Dan staat ze op, beent weg, pakt haar tas en springt achterin een pickup truck, die vervolgens weg rijdt. De rest (en mij) in verbazing achterlatend.

Totaal verdiend deze eerste aflevering: €6750,-
Verdacht: Joke en Lloyd.Reacties