Wat ik nou vind van.... de musical 'On your Feet!' ?

Wat ik nou vind van.... de musical 'On your Feet!'?Een paar weken terug kreeg ik een appje van een vriendin; of ik zin had om mee te gaan naar deze musical, want ze had kaartjes gewonnen. 
Ik had de reclame voor de musical wel al een paar keer voorbij zien komen, maar wist niet zo goed of ik er heen wilde; ik vind musicals écht heel tof, maar ze zijn niet goedkoop... en dan was dit er niet direct één die er voor mij uit sprong. 
Maar ja, dit was natuurlijk een aanbod dat ik niet kon weerstaan. Zo gezegd, zo gedaan. Met een clubje van 4 zouden we 2e Paasdag naar het Beatrix Theater in Utrecht gaan.

We zorgden dat we er al vroeg waren, om eventuele woonboulevard-drukte op de weg vóór te zijn, en ruim een uur voor de voorstelling begon, zaten we al aan een heerlijk kopje koffie in het café van het theater. Steeds meer mensen druppelden binnen, en aangezien mensen kijken ook een heerlijke bezigheid is, hebben we ons niet verveeld.

Toen werd het tijd om onze plaatsen op te zoeken; vriendin had rekening gehouden met mijn beenlengte, dus ik zat aan de zijkant van de rij, waar ik mijn benen niet in mijn nek hoefde te leggen (als ik die lenigheid bezat dan), en tóch een super goed zicht had op het podium (dat is wel eens anders geweest).

De grote vraag was natuurlijk; Wie speelt Emilio Estefan? Is dat Jim Bakkum of Tommie Christiaan? Van ons 4-en waren er 3 overduidelijk Team Tommie. Mij maakte het niet zo heel veel uit. Sinds ik Tommie in 'Zorro' heb gezien, vind ik hem stééngoed, maar Jim vind ik ook een prettige stem hebben.

De muziek begint, het gordijn gaat open en we zien het leven van Gloria Estefan (Fajardo) van kinds af aan.
Haar werkelijk fantástisch neergezette oma (door Ellen Evers) zorgt voor de nodige dosis humor.
En dan komt Emilio Estefan het podium op.... gespeeld door Tommie Christiaan.
Afgelopen donderdag werd hij in The Passion nog gekruisigd, met Pasen is hij weer very much alive (...) 

De volwassen Gloria wordt gespeeld door Vajen van den Bosch, haar ouders door Frank van Hengel en Nurlaila Karim. 
En állemachtig, wat kunnen díe twee zingen! Ik had van beiden niet eerder gehoord, maar @Joop van den Ende, zorg dat deze twee mensen een eigen musical krijgen ofzo. Wáánzinnig!

Als Gloria een ernstig ongeluk krijgt (waarvan ik gewoon niet wist dat dat gebeurd was..) zingen Nurlaila en Tommie samen een lied bij het ziekenhuisbed; imo was dit het mooiste stuk van de musical.

Wie ook érg leuk was om te zien; het jongetje dat de jonge Emilio/Nayib speelde. Wát een plezier straalde hij uit, en wat deed hij het goed!

De ontvangst, pauze, parkeergelegenheid, enz.. allemaal goed voor elkaar. Genoeg verkoop punten voor een drankje, mogelijkheid tot pauze arrangement, veel personeel bij de garderobe... dik in orde dus, wat het tot een leuke middag zonder storende factoren maakt.

Wat ik uiteindelijk van de musical vond? De cast was gewoon erg goed (óók het ensemble!), de muziek natuurlijk ook (als je er mee bent opgegroeid kun je de meeste nummers meezingen), maar ik ben geen die-hard Gloria Estefan fan.
Dus, de struggles om door te breken in Amerika, waar het een flink deel van de tijd over gaat...tja, vervelend voor haar maar er zijn ergere dingen in het leven.
Dat kon me niet zo boeien eigenlijk... 
Ik vond het verhaal eigenlijk niet musical-waardig. Ik bedoel dit niet negatief richting Gloria, maar er zijn méér artiesten met een soortgelijk verhaal (wellicht zonder ernstig ongeluk).
De liedjes, erg leuk, de cast, erg goed, het verhaal... nou ja, je kunt iemands levensverhaal niet goed of slecht noemen (dat is nu eenmaal zoals het is), maar een musical ervan maken hoeft dus ook niet per se.Toch 3,5 duimpjes, vanwege de verder genoemde pluspunten.👍👍👍👊
Reacties