Wat ik nou vind van...'De Mol'? Afl.2

Wat ik nou vind van...'De Mol'? Afl.2

In de pot: €6750,-
In het spel: 8 kandidaten en de Mol.
Joke is weggelopen?

Voorafgaand aan deze aflevering was de hamvraag niet zo zeer "Wie is de  Mol?", als wel "Waar is Joke?" of "Wat stond er in de brief?"

Gelukkig krijgen we daar vrij snel  antwoord op:


Joke heeft een eigen opdracht; uit handen van haar medekandidaten blijven.
Hmm, is er niet nóg iemand wiens opdracht dat is? Of is dit één en dezelfde persoon?

Goed, de jacht is geopend. Joke begint met rennen en het ziet er naar uit dat ze nooit meer stopt, ze draaft dapper door. Ze heeft een brandijzer mee met een mollogo. Onderweg naar een haciënda komt ze blanco schijfjes tegen die ze moet brandmerken. Ieder schijfje dat ze mee de haciënda inbrengt, is een pasvraag. Een pasvraag? Dat noemen we in Nederland een joker.
De rest van de groep verdeelt zich in 3en;
Jeffrey, Lloyd en Katrien nemen de pickup truck, Steve, Pieter en Baha gaan te paard en Channy en Pascale hebben een helicopter tot hun beschikking.
Ook de groep heeft een brandijzer, met een €-teken. Ook zij moeten de schijfjes brandmerken, ieder gebrandmerkt schijfje dat zíj binnen brengen is goed voor €200,-.
Maar... als Joke wordt geraakt door een van de paintbalguns die de groep heeft, vóór een schijfje bij de haciënda binnen is, vervalt de waarde daarvan.

Als Joke driftig haar eerste schijven aan het branden is, komt de pick up erg dichtbij, maar om onduidelijke redenen bedenkt het groepje dat ze verkeerd zijn gereden en draaien ze om. Lucky Joke!
De paardengroep heeft de brander mee (al wilde de autogroep die afpakken) en vinden op een andere locatie ook schijven om te branden. Alleen lukt dat niet erg. Zo'n ding moet wel goed heet worden jongens, anders gebeurt er weinig.
Terwijl zij aanklungelen en priester Pieter God aanroept op een wijze waarvan ik dacht dat die voor niet-priesters was weggelegd, sturen de dames vanuit de heli de auto richting Joke.


Eenmaal gesnapt probeert Joke zich nog vrij te pleiten door de autogroep jokers aan te bieden, maar als Katrien via de porto vertelt dat Joke is gevonden, geeft Jeffrey opdracht tot schieten en Loyd volgt dit braaf op.
Joke pissed (terecht) want én geen jokers én geen geld in de pot. Verloren zaak, beetje jammer, Joke over de zeik.
Eenmaal weer samen met de hele groep biedt Joke haar excuses aan voor haar reactie. Binnen no time is het weer allemaal liefde en Kumbajaa en we gaan lekker eten en ons bezatten. Flínk bezatten. 

Bij het ontbijt wordt ze de volgende ochtend geen tijd gegund zich te beklagen over een eventuele kater. Ze moeten 2 groepen maken: 2 personen die blind te vertrouwen zijn (Jeffrey en Katrien) en 7 die slagvaardig blijken (de rest). 
Jeffrey & Katrien krijgen geblinddoekt een rondleiding door de romantische stad Guanajuato door een gids, genaamd Salvador. Om hem te ontmoeten moeten ze eerst geblinddoekt bij de kathedraal komen. Waar die is? "Daar!" wijst geblinddoekte Katrien de geblinddoekte Jeffrey. Het lijkt gedoemd te mislukken.
O ja, ook krijgen ze alle (!!) molboekjes in een kistje mee. Er in kijken betekent: opdracht mislukt.

Intussen gaat de rest een honkbalwedstrijd spelen tegen een jeugdteam waarbij de leeftijd ongeveer 10 jaar is. Op ieder honk moeten ze rode ballen zien te pakken, die weer goed zijn voor een vraag. Channy en Steve staan bij Gilles, die de vragen stelt. Ieder correct antwoord is €100,- waard. Een homerun is €300,- waard, zónder vraag.
Joke laat merken dat ze ook nu een pittig kort lontje heeft en Steve (arts) heeft geen idee hoeveel tanden een kindergebit bevat. Toch weten ze nog €2300,- te verdienen, en slaat Pieter zelfs een homerun met de laatste bal.

In de tussentijd hebben Katrien en Jeffrey een hele tocht erop zitten, en heeft Jeffrey waarschijnlijk hoofdpijn. Hóe vaak heeft hij zijn hoofd gestoten?
Zij krijgen van Gilles 3 vragen over de dag, die ze alle 3 correct beantwoorden en verdienen nog eens €3000,- Tenminste... als er niet stiekem geloerd is in de Molboekjes!
Een simpel blacklight testje toont aan dat ze echt te vertrouwen waren (al zegt Katrien dat ze Jeffrey  wel van gluren af heeft moeten praten) en de poen is binnen.

Totaal in de pot nu: €12.050,-

Dan de test: 
Jeffrey zit op Pieter
Lloyd zegt dat de Mol actief meespeelde bij het honkballen (dus Pieter, Baha, Joke, of Pascale)
Pieter gokt op Steve,
Steve op  Baha,
Baha op Pascale,
Channy op ???
Joke op Jeffrey en Katrien
Pascale op Jeffrey 
en Katrien op ???

Grote kans dat Channy of Katrien een rood scherm krijgen dus.

Maar eerst zien we groene schermen; Joke, Steve, Pascale, Lloyd en Jeffrey zijn door.
En dan ... inderdaad... een rood scherm voor Fajah Lourens look-a-like Channy.
Helaas....

Channy heeft weer alle tijd om Genesis liedjes te zingen en de Jive te leren...

Reacties

  1. Channy zei in de aflevering dat ze haar pijlen op Steve gezet had

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb hier inderdaad alleen ingevuld wat ze zeiden bij het invullen van de test. Bedankt voor de aanvulling!

      Verwijderen

Een reactie posten