Wat ik nou vind van...'Enfants Terribles'van de Ashton Brothers?

Wat ik nou vind van...'Enfants Terribles'van de Ashton Brothers?


Vorig jaar gingen Echtgenoot en ik naar Ashtonia, en daar waren we erg enthousiast over. Héél enthousiast. Dus toen we zagen dat de Ashton Brothers in de buurt in het theater zouden komen, hebben we direct kaartjes gekocht. En gisteravond was het dan zover.

We kwamen de zaal binnen en er heerste al een heerlijke, Ashtoniaanse chaos. Yes! Het is meteen al begonnen, nog vóór het begint. Pim, Friso en Joost wandelen over het podium en door de zaal, en terwijl we van de wanorde aan het genieten zijn, staat Friso ineens voor de neus van Echtgenoot. "Wil je even opstaan? Hoe heet je?" Een kort babbeltje volgt en dan begint de voorstelling. Uit voorzorg geeft Echtgenoot zijn telefoon en sleutels vast aan mij. Je weet het maar nooit.
En ja hoor, het duurt niet lang of er wordt een 'winnaar van de avond' benoemd. 3 x raden wie...
Echtgenoot wordt op het podium geroepen, en van trui en schoenen ontdaan. Die verdwijnen met een grote boog in het publiek.  Hij wordt in een rode overall gehesen en krijgt een stel modieuze rubberen laarzen aangemeten. En daarna weer naar zijn plaats gestuurd. Oké....?

De voorstelling gaat verder, we zien veel terug wat we in Ashtonia ook hebben gezien, maar daar gebeurde zóveel tegelijk dat we heel wat gemist blijken te hebben, dus het is helemaal niet vervelend. Maar ook is de voorstelling voorzien van nieuwe acts.
De mannen zijn echt van alle markten thuis; humor, acrobatiek, muziek en zang, en veel absurditeit.  Opnieuw zitten we er helemaal in en vergeten we bíjna dat Echtgenoot nog steeds gekleed in z'n rode overall op zijn stoel zit.  Bíjna...

Op een gegeven moment mag Echtgenoot zich tóch weer op het podium melden. Pim probeert een dansje met hem te doen, (daar is hij niet zo van, dus dat is van korte duur), en dan wordt hij in een rolstoel geplaatst. Met een emmer met koeienhorens op zijn hoofd.
Joost is de torero die deze koe bij de horens gaat vatten, en het duurt niet lang of Roel (?)  moet steeds gekkere dingen in zijn rolstoel zien te overleven.

Vervolgens doet hij nog even mee in een andere act en uiteindelijk moet hij, gehangen in elastieken, een piñata stuk koppen om een 'Golden Ticket' proberen te bemachtigen.
Met enige hulp lukt dit: We gaan weer naar Ashtonia!  2 kaartjes voor de premiere heeft Echtgenoot verdiend, en hij is een waanzinnige ervaring rijker.

Na afloop krijgt hij van het eerlijke publiek zijn eigen kleding weer terug, en maak ik nog even een foto van hem en de Ashton Brothers samen.


Tja, ik vond Ashtonia vorig jaar al 5 duimpjes waard... en deze keer is dat niet minder geworden.Reacties