Wat Roene nou vindt van.... de serie 'De orde van de drakenmenners' van Fiona Rempt, boek 1: ' De drakendoder'?

Wat Roene nou vindt van.... de serie 'De orde van de drakenmenners' van Fiona Rempt, boek 1: ' De drakendoder'?Hallo mijn naam is Roene, 10 jaar oud en ik ben het zoontje van Sandra, de schrijfster van al deze blogs. Ik zit in groep 7 en lees niveau Avi-plus.

Ik hou net zoveel van lezen als mijn moeder.  Het lijkt mij ook leuk om te bloggen en daarom begin ik met een serie die bestaat uit drie boeken en die serie heet ‘De orde van de drakenmenners’.

De  schrijfster van de serie is Fiona Rempt en de tekeningen zijn van Daniëlle Futselaar.

Dit is mijn eerste blog, die gaat over het eerste boek ‘De Drakendoder’.
De hoofdpersonen zijn; Mattias (oftewel Matti) en zijn beste vriend Tink.

Matti is zijn ouders kwijt en nu woont hij in Parijs bij zijn pleegouders: Maurice-Matisse en Jeanet.

Niemand merkte Matti op, behalve een jongen met lang haar met daarin een grijze lok. Dat was Tink.

Matti en Tink werden meteen beste vrienden en ze maakten van de zolder een geheime schatkamer waar niemand mocht komen behalve Matti en Tink zelf.

Het wordt zomervakantie en Tink gaat naar zijn moeder in Tanzania. Zijn vader werkt op een booreiland.

Matti vindt het zonder Tink bloedsaai in Parijs. Maar wat hij niet weet is dat zijn oom Jussie hem op komt halen met zijn eigen vliegtuig en meeneemt naar het eiland van de Drakenmenners. Het eiland zelf heet: Drekar Mohoao. Jussie is de baas van De orde van de Drakenmenners. Matti vindt het maar verdacht dat op het visitekaartje van zijn oom staat dat hij een Drakendoder is, terwijl hij bij de Drakenmenners hoort die de draken juist beschermen. Gelukkig komt Matti er snel achter waarom dat op zijn ooms visitekaartje staat. Wat Matti vooral irritant vindt aan de Drakenmenners is dat ze zoveel geheimen hebben maar je ontdekt die geheimen in de volgende twee boeken.


Ik vind het een heel leuk boek. Ik vind de tekeningen mooi en de personen en de draken goed omschreven. Ik vind de gesprekken tussen de kinderen en de volwassenen goed geschreven: De personages praten precies zoals ik en mijn vrienden praten.

Er worden soms moeilijke woorden gebruikt maar als je even door leest kom je er wel achter wat het betekent.

De hoofdstukken zijn niet zo lang, ongeveer zes bladzijdes. Boven ieder hoofdstuk staat een tekening van het logo van De orde van de Drakenmenners. Verder staan er niet heel veel tekeningen in maar als ze er staan, zijn ze wel héél goed.

Nadat ik het eerste boek had gelezen was ik wel benieuwd naar de volgende twee boeken.

Ik raad het je sówieso aan .

Ik zelf denk dat het boek geschikt is voor kinderen van negen t/m vijftien jaar oud.Reacties