Wat ik nou vind van... 'Klein klein kleutertje' van M.J. Arlidge?

Wat ik nou vind van... 'Klein klein kleutertje' van M.J. Arlidge?
Het zevende deel van de serie over de onverschrokken, beschadigde inspecteur Helen Grace.

Inmiddels vrijgesproken en weer op vrije voeten (Helen zat onterecht vast in het vorige boek) doet ze pogingen de band met haar team weer op te bouwen. Vooral met collega Joanne Sanderson kost dit moeite; alhoewel Helen het niet openlijk toegeeft,  legt ze de schuld van haar eerdere veroordeling bij Sanderson neer.
Sanderson krijgt derhalve de rotklusjes toegewezen en twijfelt of ze überhaupt in Helens team moet blijven werken.

Als Helen op een ochtend onderweg is naar het bureau, wordt ze bijna van haar motor gereden. Al snel ziet ze dat er iets aan de hand is: niet veel verder ligt er een vrouw op de weg, van het leven beroofd.  Identificatie leert dat het háár auto was die Helen bijna aanreed.
Snel roept ze versterking in.
Niet veel later die dag wordt er een apotheker vermoord en het wordt duidelijk dat het dezelfde daders betreft.
Wat is het motief van dit moorddadige duo?
En waarom deze twee, ogenschijnlijk niet met elkaar verbonden, mensen?

Het blijft echter niet bij twee moorden.... aan Helen en haar team de taak om te voorzien wat de moordenaars van plan zijn, en nog meer ellende te voorkomen.

Ik vind het oprecht knap dat de auteur 340 blz over één dag kan schrijven, zonder dat het ergens saai of langdradig wordt... Gedurende het hele boek blijft de spanning goed op niveau, wordt er weinig weggegeven en wil je als lezer gewoon weten hoe het afloopt.

Uiteraard heeft de hoogst irritante Emilia ook weer een rol in dit boek; het is de ongewenste sidekick van het personage Helen Grace, ze irriteren elkaar maar versterken elkaar daarentegen ook.
En net als altijd wil Emilia zo dicht mogelijk op de actie zitten... en dát lukt haar dit keer bijzonder goed.

Met de introductie van rechercheur McAndrew hebben we een nieuwe vrouw in het team van Helen. Of... introductie? Ik kan me haar in ieder geval niet 1,2,3 herinneren uit de vorige boeken. Zat ze daar wel al in, wordt ze in ieder geval in dit deel beduidend meer op de voorgrond gezet.  Wat mij het vermoeden gaf, dat zij wel eens een van de hoofdrollen naast Helen over zou kunnen gaan nemen.
En dat zou betekenen dat óf Joanne, óf Charlie het veld 'moet' ruimen.
Of dat daadwerkelijk zo is, dat ga ik natuurlijk niet hier neerzetten.

Arlidge heeft i.m.o. weer een kanjer van een boek neergepend.
Gewoon alle 5 de duimpjes dan ook voor 'Klein klein kleutertje'. 👍👍👍👍👍

Reacties