Wat ik nou vind van... 'Spaar het meisje' van Lisa Gardner?

Wat ik nou vind van... 'Spaar het meisje' van Lisa Gardner?Lisa Gardner heeft al behoorlijk wat vlijmscherpe thrillers op haar naam staan. Haar reeks over politievrouw D.D. Warren beslaat inmiddels al een aantal boeken.
Ik heb ze niet in de juiste volgorde aangeschaft en las ze daardoor ook niet in de juiste volgorde, maar ze zijn prima los te lezen.

Meest recente aankoop binnen deze reeks was voor mij  'Spaar het meisje'.
En wederom werd ik niet teleurgesteld.

Hou je van Karin Slaughter? Dan ongetwijfeld ook van Lisa Gardner.

In dit boek onderzoekt D.D. 2 gezinsmoorden. De drama's hebben kort na elkaar plaatsgevonden en bij beide gezinnen lijkt de vader de dader te zijn geweest.
Verder zijn er weinig overeenkomsten en worden de twee gebeurtenissen niet aan elkaar gelinkt.

Victoria woont samen met de zeer agressieve en onvoorspelbare Evan. Ze leeft in angst, maar houdt van hem, dus weggaan is voor haar geen optie.

Danielle is verpleegkundige op een gelsoten psychiatrische afdeling voor kinderen. Zelf heeft zij in haar jeugd behoorlijk wat meegemaakt, waardoor ze geknipt lijkt voor deze baan.

Maar dan staat D.D. met haar team bij haar op de stoep.

De verhaallijnen komen op een briljante manier samen, alhoewel ik iemand die aangeeft zijn naam te hebben veranderd, wél een beetje een weggever vindt wat betreft een 'geheim' verleden. Toch had ik dít verleden niet zien aankomen. Wat of wie ik hiermee bedoel? Daar kom je alleen achter als je het boek leest 😉

Ook D.D.'s privéleven wordt niet buiten beschouwing gelaten. Haar behoefte aan een man (of eigenlijk meer aan sex) en hoe haar werk daar iedere keer een stokje voor lijkt te steken, je begint er bijna zélf van te balen als haar pieper weer eens gaat, want je gunt het haar zo. Hoewel ze volgens de boeken voor een buitenstaander intimiderend over komt, voel je je als lezer bijna bevoorrecht dat jij haar beter dan dat kent.

Ook dit deel uit de reeks is dus weer een spannend, goed geschreven boek met onverwachtse wendingen.
Ik hoop dan ook dat Gardner nog voldoende inspiratie vindt om de reeks rondom D.D. Warren uit te breiden.
4 duimpjes! 👍👍👍👍
Reacties