Wat ik nou vind van... 'Super de luxe' van Suzanne Vermeer?


Wat ik nou vind van... 'Super de luxe' van Suzanne Vermeer?


Tsja, wat vond ik hiervan..

Eerst even het verhaal. Emma is een Nederlandse vlogster met behoorlijk wat volgers. Haar droom is journaliste te worden, maar eerst wil ze een jaar reizen en daarover vloggen; met het geld dat ze van haar sponsors krijgt, is dit te bekostigen. Die sponsors overigens? Die worden bij íeder product genoemd. Ze zet een *merk*zonnebril op en trekt een *merk*jurkje aan om vervolgens een *merk*creme te smeren, een *merk* luchtje op te spuiten en na het toiletbezoek haar billen af te vegen met *merk*wc-papier. Dat ze dat in haar vlog doet, snap ik. Dat dat in het boek zo nadrukkelijk benoemd word? Ik vond het storend.

Goed, ze is in Cannes om over het filmfestival te vloggen. Als ze op een gegeven moment beroofd wordt, wordt ze geholpen door een bijzonder knappe kerel. Hij stelt zich voor als Alessandro Onesti, zoon van een immens rijke Italiaane familie. Ook zijn zus is aanwezig en al snel vragen deze twee Emma mee naar allerlei chique feestjes en dinertjes. Emma geniet met volle teugen, niet in het minst vanwege haar crush op Alessandro.

Michelle en Sacha ondertussen:het erover wat dat hun plannen gevaarlijk zijn, maar nodig om het verleden te laten rusten. Sacha gaat op pad voor en afspraak en wordt ontvoerd. Na een heftig gesprek wordt ze (op blz 46 staat regelmatig 'ze' met betrekking tot Sacha, later lezen we dat Sacha een man is. Foutje..) weer vrijgelaten.

Een zeer rijke vastgoedkoningin in Monaco wordt vermoord. Wie is de dader en waarom is ze om het leven gebracht?

Natuurlijk komen alle verhalen samen, maar hóe? Dat zal je zelf moeten lezen.

En nu dus de vraag wat ik van het boek vond... Het verhaal leest, zoals al Vermeers boeken, makkelijk weg.  Een tikje chicklit, een tikje spanning, maar m.i. hangt het deze keer dan ook voornamelijk er tussenin en doet het beiden daardoor tekort.

[SPOILERALERT]
De naïviteit van Emma t.a.v. haar nieuwe vrienden is ongeloofwaardig, zeker als je bedenkt dat ze journalist wil worden en verder werkelijk álles Googelt.

Hoe broer en zus aan uitnodigingen komen voor alle exclusieve feestjes, tsja, dat wordt in het midden gelaten.

Tommaso's actie om na één telefoontje Europa door te vliegen... eeuhm.... bijzonder?

Het uiteindelijke plot, daar heb ik hard om moeten lachen, zo vergezocht en niet passend vond ik het.
[SPOILERALERT UIT]

Niet Vermeers beste, laten we het daar op houden.

Jammer, want er is niets mis met dit genre an sich. Heerlijk voor op vakantie of met deze temperaturen gewoon lekker in Gardenia of op Balconia.

Maar naar mijn mening, kun je dan beter een ánder boek van deze schrijfster lezen.
2 duimpjes👍👍

Reacties