Wat ik nou vind van... 'het Boekenbos' van Hieke van der Werff?

 Wat ik nou vind van... 'het Boekenbos' van Hieke van der Werff?

Op de cover boeken van reuzenformaat in een bos, een heks op een bezem, een schaduw van een mysterieuze man en een midgetgolfstick...
Dit ziet er interessant uit!

Het boek is geschreven vanuit de 'ik-persoon', Esther.
Met de hele klas gaan zij op schoolreis, naar een nieuw pretpark genaamd het Boekenbos.
Esther zelf leest erg graag dus dit klinkt haar als muziek in de oren.
Eenmaal onderweg blijkt dat er een stroomstoring is in het park, dus worden de plannen gewijzigd. Ze gaan nu midgetgolfen en een vossenjacht doen, naast het pretpark.
Samen met haar beste vriendin Karima probeert Esther wat van de dag te maken, maar al snel mept Karima het balletje per ongeluk over het hek van het Boekenbos.
Samen klimmen ze eroverheen, maar eenmaal aan de andere kant zijn ze het balletje al vrij rap vergeten.
De attracties blijken gewoon te werken, en zijn enorm spannend, het lijkt allemaal wel érg echt!
Dan komen ze erachter dat ook Rik, de pestkop van de klas, in het park beland is. Maar ze zijn niet alleen... al gauw merken ze dat er nóg iemand rondsluipt, op zoek naar hen....
En verder weet niemand waar ze zijn....

Op de cover staat nog, onder de titel, 'kraak de code!' en op de binnenflap staat nog eea over interactieve boeken.
Hierdoor kregen zowel mijn junior als ik het idee dat je als lezer echt iets moest ontdekken.
Dat viel wat tegen; in het pretpark krijgen de kinderen in iedere attractie een letter, waar ze een zin mee moeten maken in de laatste attractie om daarin te kunnen. Als lezer krijg je uiteraard mee wélke letters, en kún je wel meepuzzelen, maar veel stelt dit dus niet voor.

Wel is het boek bést spannend, althans, voor de doelgroep.
Echt eng wordt het net niet, maar de mysterieuze man en de spannende attracties (en daarmee bedoel ik geen achtbaanachtige attracties, dat is niet spannend in een boek. Wél in het echt overigens, brrrr mij niet gezien) zorgen er absoluut voor dat je blijft lezen... want hoe loopt dit af?

Voor de écht fanatieke lezers onder de jeugd is dit een fantastisch boek, want álles in het Boekenbos gaat over... boeken dus!

Zowel ik als mijn junior (10 jaar) hebben veel plezier beleefd aan dit boek, en ik wil er dus met plezier 4 duimpjes voor geven! 👍👍👍👍

Reacties