Wat Roene nou vindt van.... de serie 'De orde van de drakenmenners' van Fiona Rempt, boek 2: ' De drakenjager'?


Hallo! Hier is Roene weer.Dit is mijn 2e blog. Deze blog gaat over het boek 'De Drakenjager'.
 Dat is het tweede deel van de serie 'de orde van de drakenmenners'.


Mijn Blog over het eerste deel lees je hier.


Ik zal eerst vertellen waar het verhaal over gaat:

Yes! Matti en Tink mogen drakenmenners worden als ze twaalf zijn en dat is dit jaar. Maar helaas. Ze moeten eerst drie proeven afleggen. En ze mogen niet weten wanneer ze beginnen, en wat voor proeven ze moeten afleggen.

Matti wacht al heel lang tot zijn vader Finn, die nog maar net uit zijn hypnose is, komt logeren. Gelukkig komt hij al snel, maar een dag nadat hij aankomt wordt hij plotseling gebeld door zijn broer Jussi. Finn vertelt tegen Matti dat er een noodgeval is. Daar wordt Matti verdrietig van want hij wilde héél graag even zijn vader voor zichzelf hebben… ook al was het maar een dagje.

Na een paar maanden gaan Matti en Tink naar het drakeneiland Drekar Mohoao. Maurice Matisse rijdt met de auto naar een hangar waar een groot vliegtuig van Tinks vader staat. Matti en Tink zijn helemaal verbaasd over het vliegtuig.

Als ze op Drekar Mohoao aankomen met het vliegtuig wil Matti weten wat er nou aan de hand is. Matti en Tink luisteren aandachtig naar de drakenmenners. Als ze erachter komen wat er aan de hand is, zijn ze daar niet zo blij mee. Er is namelijk een drakenjager verschenen.

Matti en Tink mogen in de werkplaats komen en met zijn tweeën op de draken passen. In de werkplaats is een heel grote wand met beelden waar je kon zappen van zender. Dat vinden ze echt geweldig, maar Matti maakt zich zorgen over de draak Loef…  want wat als de drakenjager Loef vermoordt?

Matti zit vaak in de zithoek naar een beeldscherm te kijken waar je kan zappen naar beelden van de draken. Zo zit hij vaak naar Loef te kijken, die op een ander eiland woont. Daarom wordt er voor Matti een tv in de bibliotheek neergezet. Matti ziet daarop ineens de drakenjager langslopen en rent meteen naar een van de drakenmenners. Die wil alleen niet weg met Matti en Tink.

Matti en Tink hebben vliegles gehad en daarom haalt Matti Tink over om een vliegtuig van de drakenmenners te pakken en er naartoe te gaan om middernacht. Eerst twijfelt Tink nog, maar daarna niet meer. Op het eiland worden ze door een draak mee genomen en in een grot op gesloten omdat de draak denkt dat zíj de drakenjagers zijn. Bij die grot woont blijkbaar ook de echte drakenjager. Na een aantal dagen ontsnappen ze en pakken ze de drakenjager. Nadat ze de drakenjager hebben gepakt komen een paar van de drakenmenners naar ze toe om ze op te halen. Ze laten de drakenjager door hypnose geloven dat hij geen drakenjager is, maar juist bij de draak hoort.  Daarna gaan Matti, Tink en de drakenmenners weer naar Drekar Mohoao… Wordt vervolgd in deel 3!


Ik vind het net als het vorige boek hartstikke leuk en ook weer net zo mooi.  

Op de kaft staan Matti, Tink en Myan de draak. Ik vind de kaft super mooi getekend.    
Soms vond ik een bepaald stukje wel spannend, maar het stukje dat Matti en Tink zo lang in de grot opgesloten zaten vond ik soms wat saai worden. De rest vond ik wel leuk. Het leukste was toen Matti en Tink en de Drakenmenners met zijn allen weer thuiskwamen. 
Matti en Tink lijken me erg aardig, ik zou ze wel als vrienden willen hebben. Helemaal omdat ik dan misschien ook wel met ze mee mocht, avonturen beleven met draken! 
Ik vind het een serie voor kinderen 8 t/m 12 jaar.                                                     

Ik raad het je zeker aan en ik hoop dat jij het boek ook leuk vindt.                                                                                                                      

Reacties