Wat Roene nou vindt van... 'Simon de Schaker ~Akelige Arnold' van Joyce van der Meijden?
Hallo! Dit is mijn eerste blog in opdracht!  Ik heb het boek als recensieboek gekregen via de Facebook-pagina: Kinderboeken en het heet: ‘Simon De Schaker ~ Akelige Arnold’. Het boek is geschreven door Joyce van der Meijden.


Het boek gaat over een jongen die Simon heet.

Hij wil een top sporter worden in schaken en hij hoopt dat zijn oom Arnold, schaakkampioen,  daar bij helpt.

Simons vader wil dat hij spits in een voetbalteam wordt. Hij wil helemaal niet dat zijn zoon topschaker word. Simon vraagt zich af waarom zijn vader zo anti-schaak is.

Op een dag gaat Simon naar zijn oma. Zij woont in het tuinhuisje in Simons tuin. Simon vertelt aan zijn oma dat hij topschaker wil worden en dat zijn oom Arnold  niet wil helpen. Simons oma zegt daarom maar dat er onder de bank een doos ligt met een schaakcomputer er in en dat Simon die mag hebben.

Simon is heel blij met de schaakcomputer maar hij moet er wel stiekem tegen spelen vanwege zijn vader. Zijn twee vrienden willen dat geheim best bewaren, maar een van zijn vrienden was ‘zo slim’ geweest zijn geheim door te vertellen aan zijn tweelingzus. Gelukkig kan zij met geheimen omgaan.

Op een dag wilde Simon zijn schaakcomputer uittesten maar hij kon er al snel mee stoppen omdat de computer begon te schudden en te loeien. Simon wilde daarom ermee naar een van zijn vrienden om hem daar te gebruiken. Onderweg kwam hijn de tweelingzus van zijn vriend tegen. Gelukkig wilde zij alleen maar mee schaken. Ze waren allebei even goed en Simon begon daardoor dus veel te leren over schaken. Tijdens het spelen komen ze erachter dat de schaakcomputer erg bijzonder is omdat hij je leert schaken als de beste. Hij schudt niet zómaar zo... daarmee zet hij je stukken op de juiste plek! Diegene die er op leert schaken wordt beslist wereldkampioen. Oom Arnold had over een paar dagen een schaakkampioenschap en wilde daarvoor dus heel stiekem de schaakcomputer stelen. Gelukkig was die door Simon en oma begraven onder de grond. Op de dag van het kampioenschap kwamen Simons oma, vader, oma’s chauffeur en Simon zelf kijken. Helaas had de tegenstander van Arnold een ongeluk maar Simons oma wilde wel tegen Arnold schaken.  Superspannend, wie zou er winnen?!

Ik vind het een supergrappig boek en ik hoop dat jullie dat ook vinden.

Er staan meerdere tekeningen in het boek, waarvan een paar paginagroot. Je herkent precies wie wie is, ze zijn goed getekend! Ze zijn gemaakt door ‘Oirik’.

Ik vind het een boek voor acht jaar tot een jaar of 15.

Het grappigste stuk was [SPOILER!!!] toen Simons oma won van een Schaakkampioen!!! Echt ongelofelijk.

Het spannende stuk was toen Arnold de schaakcomputer wilde stelen, want hij bedreigde Simon en Simons oma.

De schrijfstijl is op sommige momenten best grappig.  Ik vond het boek niet super moeilijk of te makkelijk; eigenlijk precies goed.

De kaft en de naam van het boek passen er goed bij.  Want die Arnold, die is écht akelig! Blij dat het mijn oom niet is!

Zelf kan ik een klein beetje schaken. Maar het is niet nodig om te kunnen schaken om het boek te lezen; je snapt het sowieso wel en het is óók leuk als je niets van schaken weet.

Ik denk dat ‘Simon de Schaker’ een serie wordt en dat ‘Akelige Arnold’ deel 1 is. Ik weet nog niet of ik een volgend deel zou kopen.

Ik geef het 3 duimpjes.👍👍👍

Dit was mijn blog!

Reacties

Een reactie posten