Wat ik nou vind van... 'Sprong in het diepe' van Tamara Haagmans?


Uitgeverij Ellessy stuurde mij o.a. dit recensie-exemplaar toe, waarvoor dank.

Een paar weken geleden las ik voor het eerst een boek ('CTRL ALT DELETE') van Tamara Haagmans. Dat zou zeker niet het laatste zijn, want wat een fijne schrijfstijl heeft zij!

Zo ook in 'Sprong in het diepe'.
Lezers die van de boeken van  Jill Mansell houden, kunnen hun hart ophalen bij deze feel-good roman.

Hoofdpersoon Tessa is, een paar maanden na haar breuk met vreemdgaande Jack, nog altijd in mineurstemming.
Als haar vader vanwege rugproblemen niet op vakantie kan naar een golfresort in Cochem, Duitsland, haalt haar moeder Tessa over in zijn plaats te gaan.
Onder het motto 'ik-heb-toch-niks-beters-te-doen-en-wat-heb-ik-te-verliezen' besluit ze te gaan.

Maar... het is november, het is Cochem, Duitsland, en het zwembad blijkt een betegelde plas water.
Het belooft een lange week te worden..

Dan ontmoet ze Thomas. Thomas, de Nederlandse badmeester. Die het nooit druk kan hebben, aangezien het zwembad niet veel om het lijf heeft. Net als Thomas zelf overigens, die alleen een zwembroek aanheeft. Tot groot genoegen van Tessa.

Samen besluiten ze Cochem te gaan ontdekken, en al snel blijkt het enorm goed te klikken tussen hen.
Maar er is ook iets vreemds aan Thomas. Iedere keer als Tessa denkt dat hun vriendschap misschien wel leidt tot méér, lijkt Thomas een stap terug te doen. En met wie is hij toch steeds aan het bellen en appen?

Als Tessa's ietwat uitgelopen vakantie ten einde is, hoopt ze contact te houden met Thomas. Maar die lijkt dan wel van de aardbodem  verdwenen...
Gaat ze hem terugzien? Komt ze erachter wat er toch met hem aan de hand is?

Tessa, wat een héérlijk wijf is dat zeg!
Vol zelfspot gaat ze door het leven, valt van de ene blunder in de andere afgang (al zal het waarschijnlijk niemand zo opvallen, behalve haarzelf) en is zo nu en dan bijzonder onzeker.
Net een vrouw dus...


Ik lees veel thrillers, vol 'blood & gore', waarin doorgaans weinig te lachen valt.

Dit boek is dus van een heel andere orde.
Tessa's gortdroge uitspraken ("Als ze híer niets te eten hebben, begin ik aan het gras") hebben me regelmatig laten gniffelen.
(Waar de echtgenoot hier thuis dan weer verbaasd naar zat te kijken, want die snapt niet wat er nou zo leuk is aan een boek, waarop ik dan weer een passage voorlees en hij doet alsof hij interesse heeft, terwijl ik weet dat dat niet zo is, maar het wel lief vind dat hij voor mij doet alsof, en daarom  dit ritueel met alle liefde nog 3 x herhaal, en hij heel geduldig blijft doen alsof hij écht luistert hoor, en ik dan weer helemaal gelukkig door hem word en tegen hem aan kruip op de bank om zo weer lekker verder te lezen in mijn boek....)

Ennieweeeeej, ik heb dus oprecht genoten van Tamara's nieuwste boek, even een lekker luchtig boek, wat tussen het studeren door prima beviel!
Een volgend boek van deze auteur wil ik absoluut weer lezen.

Het krijgt van mij dan ook gewoon 4 duimpjes! 👍👍👍👍

O, en wil jij dit boek nu óók lezen? Hou dan mijn blog en/of Facebook-pagina in de gaten! Binnenkort volgt er een interview met Tamara Haagmans en daar koppelen we een winactie aan, waarbij je dit boek kunt winnen!

Reacties