Wat ik nou vind van... 'De Alchemist' van Michael Scott?

Het eerste deel van 'De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel'

Ik heb de trilogie aangeschaft met de eerste drie boeken (er zijn er 6) over deze beroemde wetenschapper en de tweeling Josh en Sophie.

Ik zal me nu beperken tot het 1e boek, simpelweg omdat ik de andere 2 nog moet lezen.

Josh en Sophie verhuizen vanwege het werk van hun ouders regelmatig. Hier kunnen ze prima mee omgaan en nu hebben ze beiden een tijdelijk baantje; Josh in een boekenwinkel en Sophie in de koffie- en theewinkel er tegenover.
Op een dag ziet Josh iets opmerkelijks gebeuren: eerst denkt hij nog aan een overval, maar de gemiddelde overvaller kan geen energieballen rondgooien....
Samen met zijn werkgever (die overigens ook met energie terug wist te gooien) weet hij te ontsnappen. Sophie, die het vanaf de overkant meekreeg, sluit zich bij hen aan en vanaf dan beseft de tweeling dat magie niet iets is dat alleen in sprookjes voorkomt....

Wat een heerlijk, avontuurlijk verhaal!
Goede personages, waar je van gaat houden óf die je al snel verafschuwt.
De verbazingen waar de tweeling continu in moet vallen voel je als lezer ook, en hun twijfels zijn dan ook reëel.  Als ze die niet hadden en alles maar voor zoete koek aan zouden nemen, zou het afbreuk hebben gedaan aan het boek.

Wat ik écht heerlijk vond, is dat er bekende namen uit de geschiedenis én uit mythen in voorkomen. Zodat ik regelmatig Wikipedia aan het uitpluizen was, en daardoor de karakters nog een beetje beter leerde kennen.

Want niet alleen het echtpaar Flamel heeft echt bestaan, maar ook dr. John Dee.
En niet alleen Egyptische Goden komen tot leven in dit verhaal, maar ook golems en weerwolven. Sterker nog; hun oorsprong (volgens Scott) wordt uit de doeken gedaan.

Ik hou ervan!

Nu denk je misschien:'Nicolas Flamel, waar heb ik die naam eerder gehoord...'
Wellicht gaat er een lampje branden als zijn naam geboemd wordt in combinatie met de Steen der Wijzen?
Juist ja, ook J.K. Rowling heeft iets aan inspiratie gehaald uit de verhalen rond Flamel, en deze verwerkt in de avonturen van Harry Potter.

En ik denk ook dat fans van Harry Potter deze boeken ook zullen waarderen, al lijken de werelden waarin de tweeling en Harry hun avonturen beleven niet op elkaar.
Maar magie, vechten tegen het kwaad en een hoop leuke personages maken het zeer de moeite waard om je onder te dompelen in het avontuur.

Deel 2 t/m 6 gaan dan ook zéker gelezen worden  hier!

4,5 duim voor 'De Alchemist'!👍👍👍👍✊

Reacties