Wat ik nou vind van... de voorstelling 'Vette Pech' van Paul de Leeuw?Mei 2017. Zowel het vakantiegeld als de nieuwe theatergids zijn binnen. Heerlijk, avondjes uit shoppen! En als het dan zover is, maanden later, heb je een kadootje voor jezelf. Uit eigen zak, dat klopt, maar op dat moment hoef je niks te betalen en voelt dat dus niet zo. Top!

Ook kaartjes voor Paul de Leeuw dus. En als je dat vertelt krijg je de meest uiteenlopende reacties. Van 'ooh super!' tot een misprijzend 'Echt? Vind je dat léuk?'

Eeuh ja dus! Meestal wel in ieder geval, of dat voor deze show ook geldt is natuurlijk afwachten. En zo niet?  VETTE PECH!


Gisteravond togen echtgenoot en ik dan ook goedgezind richting Alkmaar. In de auto las ik een FB- berichtje van Paul de Leeuw, waarin hij vertelde ook onderweg te zijn naar theater de Vest in Alkmaar. Gelukkig, het zou toch knullig zijn als wij (of Paul) bij het verkeerde theater stonden.

Niet veel later hebben we onze plekken gevonden en gaat de voorstelling van start.

'Wrijving zorgt voor glans'


Paul zorgt voor een afwisselend scala van verhalen, liedjes en sketches. Een oude vriendin komt ons vertellen over haar verdriet, Paul vertelt over zijn rol als kakkerlak binnen het gezin en het publiek geeft hem genoeg informatie waar hij mee aan de haal kan gaan tijdens een geniaal stukje improvisatie.

In de pauze blijft hij op het toneel zitten, vertelt hij. Hierdoor besluit het publiek dan ook maar te blijven zitten,  op een handjevol mensen dat moet plassen na. 
En in die pauze roept Paul dat hij dan best wat verzoeknummers wil zingen, 'maar dan wel met een goede reden he!'
Een playbackshow blijkt niet goed genoeg te zijn voor 'De regenboog', maar wel brengt hij 'Ik heb je lief', 'Medeleven' en het prachtige 'Vleugels van mijn vlucht' ten gehore. 

Buiten deze reeds bekende nummers, zingt hij gedurende de show nog veel meer mooie liedjes. 
Paul laat verschillende kanten van zichzelf zien, onder andere in een onthullende dans. Cha cha cha!
Vrolijk, boos en kwetsbaar. Allerlei emoties passeren de revue. 
Het is duidelijk dat zijn familie belangrijk voor hem is, en dat hij daar trots op is.
En dat is gewoon Vet! 

Ik vond het een mooie show. Chapeau!

4 duimpjes voor 'Vette pech'! 👍👍👍👍

Reacties