Wat ik nou vind van... 'Ik volg je' van Marelle Boersma?


Al een tijdje stond dit boek in mijn kast te wachten tot ik het van de plank zou halen, naast zijn zusje 'Vals Alarm' van dezelfde auteur. Ook díe is nog in ongelezen staat. Maar na het lezen van 'Ik volg je', denk ik niet dat dat nog lang zo blijft.

In 'Ik volg je' lees je over Pien, een jonge vrouw met een dochter van 5, Eva. Pien is alleenstaande moeder, en heeft een baan in de thuiszorg als verpleegkundige.
Haar collega van de apotheek, Theo, nodigt haar en haar collega Floor op een avond uit voor een etentje. Pien heeft eigenlijk niet zo veel zin, maar besluit toch te gaan.
Dan blijkt dat Theo's verwachtingen beduidend anders zijn dan die van Pien. En dat uit hij op een niet mis te verstane manier.

En Theo stopt niet na deze avond. Pien wordt steeds banger voor haar collega, die er voor zorgt dat haar wereldje steeds kleiner wordt. Gelukkig heeft ze haar beste vriend René nog, die er álles aan zal doen om Pien gelukkig te zien.

Poeh, wat een boek! Vanaf het moment dat we de echte Theo leren kennen, bezorgde dit boek me een opgejaagd gevoel, een soort onrust. Het feit dat dit zomaar écht kan gebeuren (het boek is gebaseerd op de verhalen van twee vrouwen die gestalkt zijn) maakte dit nare gevoel nog realistischer.
Het is alweer even geleden dat ik een boek in mijn handen had dat zó snel uit moest!
Bladzijde na bladzijde sloeg ik steeds sneller om, en hoewel ik dacht dat ik helemaal van het nagelbijten af was, 'mijn' styliste kan een nieuwe afspraak in haar agenda bijschrijven.
De gebeurtenissen vlak voor de spectaculaire finish vond ik persoonlijk wat too much, die hadden van mij achterwege mogen blijven.

Daarnaast vielen mij nog een aantal dingen op, en dan met name hoe Pleuns moeder en René op Pleun reageerden... Ik kijk nu graag even in de richting van mijn moeder en mijn vriend(inn)en:
Ik ga er van uit dat jullie me in zo'n situatie gewoon op mijn woord geloven. Begrepen?

En zo zijn er nog een paar dingen waarvan ik het wat vreemd vond. Desondanks is dit een thriller die precies doet wat een goede thriller i.m.o. behoort te doen; je een onbehaaglijk gevoel geven.
Je voelt Piens wanhoop, en beleeft haar angst met haar mee.
Ik ben reuze benieuwd naar andere schrijfsels van Marelle Boersma en ben blij dat ik er sowieso nog een in mijn kast heb staan.
Een welverdiende 4 duimpjes voor 'Ik volg je'! 👍👍👍👍


Reacties