Wat ik nou vind van... 'Overstekers ~ een kracht ontwaakt' van Petra Doom?Het boek begint als een briesje, maar als je je eraan overgeeft, verandert het al snel in een stormachtige wind die je heen en weer slingert tussen daimonen, faunen en andere wezens.

Ik lees weinig fantasy; the Lord of the Rings en de Eragon serie zijn een paar voorbeelden die ik wél gelezen heb, maar veel verder kom ik niet.
Na het interview dat ik had met Petra Doom, wilde zij me wel een recensie-exemplaar opsturen van haar boek 'Overstekers ~ een kracht ontwaakt'.
Geen idee wat ik kon verwachten van het boek, maar de cover was uitnodigend en ik was absoluut nieuwsgierig.

En zo begon ik aan het verhaal van Mirabel.
Eén van de kinderen van de Eeuwige Koningin uit het rijk Aeterna. Al deze kinderen 'ontwaken' rond hun 12e; zij krijgen dan magie. Alleen Mirabel niet.
5 jaar geleden heeft ze de oversteek gemaakt en is ze via een portaal in onze mensenwereld terecht gekomen. En ze is niet de enige. Allerlei wezens bevolken de aarde, alleen wij mensen zíen het niet.

En af en toe hebben deze Overstekers het aan de stok met mensen. Dan wordt Mirabel ingeschakeld om tot een oplossing te komen en het bestaan van Overstekers geheim te houden.

Zo wordt ze nu ook om hulp gevraagd door haar goede vriend Hasten; er is namelijk een moord gepleegd en de vermoedens zijn dat er een Oversteker mee gemoeid is.

Als ze dan ook nog eens onverwacht bezoek krijgt vanuit Aeterna, is het gedaan met de rust.
Kan Mirabel de moordenaar vinden vóór er nog meer slachtoffers vallen?
En wat wil haar bezoek van haar?
Om het nog maar niet te hebben over de steeds bozer wordende Púcai die ze een belofte heeft gedaan...

Zoals ik dit blog begon; het is een stormachtig verhaal, waarin je al snel wordt meegezogen.
Allerlei wezens, de ene soort bekender dan de andere, bevolken de pagina's van dit bijna 400 blz. tellende boek.
En misschien komt het omdat het in 'onze' wereld afspeelt en er dus ook 'gewone' zaken als auto's, computers en de noodzaak om te werken in voorkomen, maar ik als 'niet-fantasy-lezer' kon dit heel makkelijk wegkrijgen.

Het boek las als een speer en de omschrijvingen van de auteur maakten dat ik een beeld kreeg van deze bijzondere wereldbewoners. Toch beschrijft ze ze niet tot in detail, maar geeft je de ruimte je eigen fantasie het werk te laten doen.
Ook de diverse krachten van de verschillende wezens zijn goed gevonden, al moet ik wel toegeven dat ik wat moeite had met de krachten en verschijning van de dryaden.
Maar laten we dat opstartprobleempjes noemen. En opgestart ben ik zeker, want het smaakt naar meer!
Het boek bevat van alles; naast uiteraard fantasy, zit er een moord in, er zit een vleugje erotiek in, humor, familiebanden, noem het maar op.
Dit boek schreeuwt om een vervolg, en dat ben ik ook vást van plan om te gaan lezen!

Complimenten dus voor dit debuut van Petra Doom, ik geef het dan ook met veel plezier 4,5 duim!👍👍👍👍✊


Reacties