Wat Roene nou vindt van... 'De helden van het hoofdkwartier' van Dex?

Hallo allemaal, dit is alweer het 5e blog van mij, Roene.
Ik hoop dat jullie deze blog leuk zullen vinden.Deze blog gaat over het boek: De Helden van het Hoofdkwartier en het Duistere Leger.

Het boek gaat over twee doodgewone jongens die net uit school kwamen, hun spullen uit hun kluisjes pakten en naar huis gingen.
Benjamin en Quin liepen samen naar hun kluisjes en zoals wel vaker probeerde Benjamin per ongeluk andermans kluisje open te doen.
‘Kijk eens goed naar het nummer van je kluisje,’ zei Quin tegen Benjamin. ‘O ja!’ zei Benjamin tegen Quin.
Ze pakten hun spullen uit de goede kluisjes en gingen naar huis.
Yes! Zomervakantie!!

De twee vrienden kwamen ‘s ochtends op de volgende dag samen bij elkaar om de dennenpoort door te lopen naar hun hoofdkwartier. Dat stond in een magische wereld, bedacht door Benjamin en Quin zelf, waar de dagen en de uren écht telden.
Die avond in het hoofdkwartier gingen ze slapen, maar er kwam die nacht iemand binnen die ze niet kenden. Dat was echt verschrikkelijk want er kon eigenlijk niemand in hun wereld komen behalve zij twee zelf.
Wie was die persoon? Hoe kwam die in hun wereld? Wat betekende dit voor de wereld van Benjamin en Quin? Een spannend avontuur volgt.
Om te weten wat dat inhoudt moet je het boek zelf maar lezen.

Ik vind het best een leuk boek met een mooie kaft.
Er zitten wel wat minpunten in dit boek en die minpunten zijn: Waarom komen de ouders er niet achter dat ze weg zijn? Hoe is de fantasiewereld ontstaan?
En waarom vinden ze Lars op school niet leuk en in hun wereld ineens wel?

Het boek is verder grappig en op sommige stukjes best spannend. Maar soms wordt het ook wat langdradig.
En ik vond het wel jammer dat er verder geen plaatjes in het boek stonden, want de tekening op de kaft is supermooi!

Ik moest erg lachen om de gekke namen die Quin, Benjamin en hun vrienden voor de commandant van het Duistere Leger verzinnen.
Ik zelf zie het leger helemaal voor me (figuurlijk natuurlijk) en ik vind de personages best grappig. Vooral Benjamin vond ik leuk, want hij blijft maar eten en is supersnel, kan boomklimmen, hoog springen én heel goed boogschieten. Dat wil ik ook wel!

Ik verbaasde me er wel over dat de jongens in hun wereld ineens zo een goede boogschutter en zwaardvechter zijn. Maar dat zullen ze er ook wel bij gefantaseerd hebben.

Op de kaft staat 12 jaar en ouder maar ik vind het een boek voor 9 jaar en ouder.
Het is niet een heel moeilijk boek om te lezen en ook niet eng, dus ik denk dat je het best kan lezen vanaf 9 jaar.

Ik geef het boek 3 duimpjes! 👍👍👍

Reacties

  1. Wat goed geschreven Roene, leuk hoor dat je zo jong al recensies kan schrijven, bedankt dat je mee las in het Selfpub-Café

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Topper Roene, bedankt voor je leuke recensie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten