Wat ik nou vind van... 'De Tovenaars van Ooit' van Cressida Cowell?

Cressida Cowell, de auteur van dit boek, ken je misschien van  'Hoe tem je een draak'. Het boek dat de basis was voor deze (overigens fantástische) animatiefilms (en inmiddels ook serie) is door haar geschreven.

Nu moet ik er eerlijkheidshalve wel bij vermelden dat de films en het boek niet dezelfde verhaallijn hebben, maar soit.

Mijn zoon is al jarenlang helemaal idolaat van alles wat daarmee te maken heeft, met name draak 'Toothless/Tandloos'.

En nu kreeg hij voor zijn verjaardag dit boek. En zag ik vandaag even tijd om dat boek te lezen, want zeg nu zelf: die cover nodigt toch uit?

'Ooit bestond er magie'

Heel lang geleden waren er twee soorten volken: dat van de magiërs en dat van de krijgers. De krijgers waren bang voor magie en zwoeren het uit te zullen roeien. Zij hadden iets ontdekt dat 'Ijzer' heette, en dit was bestand tegen magie.
De magiërs waren woest op de krijgers, die hun woud stukje bij beetje innamen. Ook waren zij bang voor het ijzer dat de krijgers hadden.
Beide volken moesten dus niets van elkaar weten.

De zoon van de oppermagiër, Xar, is op een dag diep het Foute Woud in gereisd. Op zoek naar avontuur en magie.
Tegelijkertijd is de dochter van de Krijgerkoningin, Wens, samen met haar assistent-lijfwacht Priem in datzelfde woud op zoek naar haar bijzondere huisdier.

'Als slechte sterren elkaar kruisen en werelden botsen...'


Natuurlijk staat dit garant voor een spannend avontuur, waar niet alleen Krijgers en Magiërs een rol spelen maar nog veel meer bijzondere wezens.


Een ontzettend leuk jeugdboek over vriendschap en trouw, over verder kijken dan je neus lang is en zélf leren oordelen, in plaats van afgaan op wat 'de rest' zegt.
Niet dat het een belerend boek is, het is vol humor geschreven en voorzien van bijpassende tekeningen: de één grappig, de ander gewoon mooi.En het mooiste van alles; aan het einde van dit avontuur merk je aan alles: hier móet wel een vervolg op komen! En jawel hoor, dat wordt dan ook bevestigd.
Ik persoonlijk ben erg benieuwd hoe het verhaal van Xar en Wens verder gaat!

4 duimpjes voor 'De Tovenaars van Ooit' 👍👍👍👍


Reacties