Wat ik nou vind van... 'Nobody' van Marelle Boersma?


Poeh zeg.... iemand een zuurstofmasker te leen?
Dit boek is van begin tot eind adembenemend spannend, zenuwslopend en bizar eng.

Het begint met docente Vivian, die zich zorgen maakt over Lynn, een van haar HAVO-leerlingen. Ze lijkt steeds magerder te worden en steeds stiller.
Vivian nodigt Lynns ouders uit op gesprek, om ze op de gevaren van anorexia te wijzen. Maar het gevoel dat er méér aan de hand is, bekruipt haar steeds meer.
Ze vermoedt misbruik door de vader, en wanneer ze dit overlegt met Edo, de directeur van de school met wie ze tevens een verhouding heeft, wijst die haar erop dat deze vader wethouder is en niet de juiste persoon om eventueel onterecht te beschuldigen.

Vivian laat het er echter niet bij zitten en doet haar uiterste best een vertrouwensrelatie met Lynn op te bouwen.

Wat er daadwerkelijk met Lynn aan de hand is, gaat je gruwelijkste gedachten te boven.
Vergezocht, deze thriller? Was het maar waar. Het boek is gebaseerd op het verhaal van een meisje dat 'model' stond voor Lynn, en dus op ware feiten.

Het laat je hart bloeden, want hoe kúnnen er mensen zijn die kinderen zó kwaad kunnen doen?
Wat gaat er dan in je hoofd om?

Ik heb er oprecht pijn in mijn buik aan overgehouden, ben écht boos!!
En net zoals de auteur in haar dankwoord zegt; wat mooi dat er mensen bestaan zoals 'Vivian', die er alles aan doen om een meisje als Lynn te helpen.
Als er meer Vivians in de wereld zijn dan smeerlappen, is er nog hoop.

'Nobody' is waanzinnig knap geschreven; de korte 'hoofdstukjes' die uit Lynns perspectief zijn geschreven maken indruk en de auteur heeft zonder details te benoemen de vreselijkste gebeurtenissen huiveringwekkend op papier weten te zetten.

👍👍👍👍👍

Meer van deze auteur: Reacties