Wat ik nou vind van... 'Overstekers~de schaduw van de sha' van Petra Doom?Na deel 1 (Overstekers~een kracht ontwaakt) was ik toch wel erg enthousiast. Blij als een kind was ik dan ook toen ik van uitgeverij Lannoo ook deel 2 toegezonden kreeg om te recenseren! Nogmaals bedankt daarvoor!

En wederom kan ik niet anders zeggen dan: Wat een leuk boek! De auteur heeft wederom een la met wezens opengetrokken die zich op een bijna vanzelfsprekende wijze onder de mensen bevinden.
Heb je wel eens iets vreemds gezien, maar dat weggewuifd omdat je weet dat het onmogelijk was? Dan was dat waarschijnlijk (het werk van) een Oversteker. Wezens uit het rijk Aeterna, die de oversteek hebben gemaakt naar de mensenwereld.

Mirabel was in Aeterna een prinses, en door de meeste Overstekers wordt ze ook hier met veel aanzien behandeld. Ze staat bekend als bemiddelaar en doet dit dan ook met veel succes, alhoewel ze daar niet altijd veel zin in heeft.

In deel 1 maakte ze kennis met nachtclub-eigenaresse Snezana, en deze heeft nu haar hulp nodig. Ze is bestolen, een enorm waardevol kistje kan nu in de verkeerde handen zijn gevallen.
Mirabel heeft er weinig behoefte aan om Snezana te helpen. Intussen heeft vriendin Terya een double-date georganiseerd... ook nu gaat Mirabel met frisse tegenzin mee. 
Als in het restaurant een ruzie lijkt te ontstaan tussen een mens en een Oversteker, wordt Mirabel gevraagd te bemiddelen. En dan lijkt alles in een sneltreinvaart te ontsporen....

Poeh, wat een verhaal! Beschreef ik het vorige boek als stormachtig, dit boek maakt die benaming helemaal dubbel en dwars waar, op alle fronten.
Véél verschillende wezens en personages, waardoor ik af en toe echt even terug moest bladeren, maar desondanks een goed te volgen verhaal. Het speelt zich wederom in 'onze wereld' af, maar de personages zijn bijna allemaal Overstekers, dus was het een iets verder-van-mijn-bed-show dan deel 1.
Maar aangezien je door het eerste boek langzaam in de wereld van Mirabel geïntroduceerd bent, is dat niet onoverkomelijk. Sterker nog, ik ben benieuwd of deel 3 ons misschien nog in Aeterna brengt!

Deel 3? Jawel! Het kán niet anders dan dat Petra Doom een 3e deel schrijft, want anders was het boek vást niet met een cliffhanger geëindigd....

Ik geef Overstekers 2 dan ook met veel plezier en score van 4 duimpjes! 👍👍👍👍

Zowel Overstekers deel 1 en 2 zijn online verkrijgbaar 😃  


Reacties