Wat ik nou vind van... 'Verslingerd' van Susanne van den Beukel?Susanne van den Beukel gaf aan mee te willen doen aan de interviewreeks, over een aantal weken zullen haar antwoorden op de steeds langer wordende vragenlijst dan ook hier te lezen zijn.
Tevens mailde ze mij haar boek 'Verslingerd' ter recensie, waarvoor dank!

In 'Verslingerd' lezen we over Gwen. Gwen heeft een oppas geregeld voor haar kinderen, ze moet weg die avond.
Ze loopt naar een plek waarvan je aan alles merkt dat er iets heftigs is gebeurd, iets waar Gwen nog altijd heel veel moeite mee heeft.
En dan verdwijnen we in een flashback, die het hele boek voortduurt. We gaan terug naar het jaar 2004.

Gwen zit op de middelbare school, en samen met haar vriendin Katja is ze ernstig jongensgek.  Ze heeft een crush op Danny en wil dolgraag dat hij haar ook ziet staan.

Als ze op een gegeven moment dan eindelijk een praatje met hem weet aan te knopen en hij haar een zoen geeft, is ze in de wolken! Ze droomt over een toekomst met Danny, en over hoe het zou zijn om seks te hebben.

Maar zoals bij alles in het leven... 'Be careful what you wish for....'

'Verslingerd' is een YA-roman, en is dan ook duidelijk voor deze doelgroep geschreven. Er zijn heel veel boeken die onder het kopje YA vallen, maar ook voor volwassenen prima boeken zijn. Dit boek is natuurlijk ook goed te lezen door iets minder Younge Adults, maar persoonlijk vond ik de hele schrijfstijl wel echt gericht op tieners.

Ik was er vrij snel achter wat er in Gwens tienertijd gebeurd was en daarmee ook wat volwassen Gwen op eerder genoemde avond ging doen. Daarmee was de spanning er dus vrij snel af.
Maar... gรกรกt het echt om de spanning van Gwens geheim in dit verhaal?
Ik denk het niet. Ik denk dat het vooral ook bedoeld is (of kan zijn) om jonge meiden te waarschuwen nooit te goed van vertrouwen te zijn. Om de juiste vertrouwenspersonen in te schakelen, indien nodig.
Een boek met een boodschap, zoals bijvoorbeeld ook bij Carry Slee het geval is; "wat doe je als je in deze problemen komt?"

Erg mooi vond ik de manier waarop Gwen haar gevoelens en gedachten op papier zet, maar ook hoe de auteur dit doet; hoe Gwen zich voelt na een ruzie, na een situatie thuis, enz, Susanne van den Beukel verwoordt het erg herkenbaar.
De sobere cover past naar mijn mening erg goed bij het boek, en ook de titel is tweeledig op te vatten, en had imo niet beter gekozen kunnen worden.

'Verslingerd' is het tweede deel van een trilogie, waarvan in ieder deel de hoofdpersoon een heftige gebeurtenis meemaakt en dit als een verborgen litteken met zich meedraagt. De trilogie heet dan ook 'Verborgen littekens'. De boeken zijn los van elkaar te lezen.

Wat ik voor score geef aan 'Verslingerd'?
Een prima 3,5 duim! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘✊
Reacties