Wat ik nou vindt van... 'Geen kind meer' van Esther Boek?


Nadat ik afgelopen week Esther Boek interviewde, besloot ik dat het ook tijd werd haar boek 'Geen kind meer' te recenseren.
Een indrukwekkend boek, temeer omdat het gebaseerd is op haar eigen leven; ÊÊn van Esthers zonen werd beschuldigd van verkrachting.

In dit boek heet de betreffende zoon Dex. Dex is 18, vindt meisjes leuk en ziet er goed uit.
En dan krijgt zijn moeder, Anna, een telefoontje. Van de moeder van Charlotte. De boodschap? "Jouw zoon heeft mijn dochter verkracht. Wij doen aangifte."
En dat is het begin van een bizarre rollercoaster.

Anna staat voor 100% achter Dex' onschuld. Het lijkt er echter op dat de rest van de wereld hem al heeft veroordeeld. En daarmee ook een groot deel van politie en justitie.
Dex wordt duidelijk geminacht door de uitvoerders van de wet, die niet alleen Dex maar ook de rest van het gezin intimideren om hen tot bepaalde uitspraken te verleiden.
Wanneer iemand voor eigen rechter besluit te spelen en Dex daar het slachtoffer van is, wordt daar niets mee gedaan door de politie. Die heeft het te druk met 'klachten over radio's die wat te hard staan'.

Als lezer krijg je het hele traject mee, van dat eerste telefoontje tot de uitspraken van de rechtbank.
En wat dat doet met het gezin van Anna en Dex.

Het boek is geschreven vanuit diverse perspectieven; dat van de verschillende moeders, maar ook dat van Charlotte en andere meisjes.
Dex' moeder, Anna, is degene die het 'ik-perspectief' heeft, wat niet verwonderlijk is; immers zal de auteur haar eigen gevoelens en gedachten hier het best in kwijt hebben gekund.

Je leest haar angst, haar woede en haar wanhoop. Je vraagt je af: 'Hoe zou ík reageren?'
Je wordt boos op de corrupte agenten en de desinteresse van justitie als het gaat om Dex' verhaal. In hun ogen is hij bij voorbaat al schuldig bevonden.

Maar... wat is nu eigenlijk de waarheid?
Heeft Dex gedaan waarvan hij beschuldigd wordt?
Is Anna's vertrouwen in Dex wel terecht?

Om daar achter te komen, zul je het boek echt zelf moeten lezen.
En dat kan ik je ten zeerste aanbevelen!

4 duimpjes voor 'Geen kind meer'👍👍👍👍

Reacties

  1. Ik heb het ook nog op de plank staan, dan maar wat eerder naar voren halen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten