Wat ik nou vind van... 'Een nieuw begin' van Angelique Haak?


Voor de Crime Compagnie mocht ik het nieuwe boek van Angelique Haak recenseren, 'Uitgeschakeld'. Ik kende de auteur nog niet, wist ook niet dat er een deel aan vooraf ging.
Toen Angelique zag dat ik wilde beginnen in haar boek, seinde ze me in dat ik echt beter eerst 'Een nieuw begin' kon lezen,  en regelde ze dat ook meteen voor me! Zowel Angelique als de Crime Compagnie, bedankt dus!

Gisteren kreeg ik het boek binnen, en voor het slapen gaan besloot ik nog even een hoofdstuk te lezen om alvast de sfeer te proeven. Om half 2 vannacht was het boek grotendeels uit, wat een goed geschreven verhaal!

Rechercheur Jennifer begint in een nieuw team, in haar geboortestad Rotterdam. Ze heeft jarenlang in Groningen gewoond en gewerkt, maar door gebeurtenissen daar heeft ze besloten daar weg te gaan.  Haar nieuwe chef weet wat er gebeurd is, maar er is afgesproken dat dit tussen hen blijft. Jennifer wil niet dat haar collega's er van weten.

Al op haar eerste werkdag wordt ze geconfronteerd met een oude vriendin, een moordslachtoffer én haar uit het oog verloren zus.
'Just another day at the office' zullen we maar zeggen.

Ook ex-vriendje Mike zoekt contact met Jennifer, maar hij is niet de enige. Ook degene die verantwoordelijk was voor haar vertrek uit Groningen lijkt haar in het oog te hebben.

Een boek met een goede spanningsopbouw, meerdere mogelijke verdachten en een likeable hoofdpersoon, de ingrediënten voor een spannende thriller.
Géén Mo Hayder, maar evengoed met voldoende spanning dus.

Op een paar hele kleine puntjes na, die het noemen niet waard zijn omdat ik me kan voorstellen dat men hier overheen leest, zat het boek prima in elkaar.

Dat gezegd hebbende is er één ding dat ik wel even wil benoemen: Er is één personage dat dermate verdacht wordt neergezet dat ik daar direct mijn twijfels bij had, en dat vond ik wat jammer. Dat had i.m.o. iets subtieler gemogen.

De daadwerkelijke dader had ik wel in het vizier voordat deze daadwerkelijk werd benoemd. En dat levert mij altijd een dubbel gevoel op:
1. YES! ZIE JE WEL?! HAHA EAT YOUR HEART OUT, SHERLOCK HOLMES EN MISS MARPLE, THERE'S A NEW KID IN TOWN! KOM MAAR OP MET DAT INSIGNE!
2. Hmm, jammer... ik had graag verrast geworden....

De 1e gedachte had echter de overhand, en de laatste alinea zorgde daarbij toch nog voor een kleine verrassing.
Neeee, nu niet direct doorbladeren naar het eind, netjes alles lezen eerst he!

Mijn score voor dit debuut van Angelique Haak is een hele nette: 4 duimpjes!👍👍👍👍

Reacties