Wat ik nou vind van de serie 'You'?


Je weet dat je een goede serie aan het kijken bent, als je niet om de haverklap je telefoon erbij pakt om een beetje random te scrollen, je tóch die ene aflevering nog kijkt terwijl je eigenlijk écht zou moeten gaan slapen (en daarna nóg een aflevering) en als je de personages een beetje mist als het dan echt afgelopen is.

'You' is zo'n serie.

Joe Goldberg is manager van een boekwinkel. Zo'n boekwinkel waar je een week in kunt ronddolen en dan nóg niet alles hebt gezien.
Op een dag loopt Guinevere Beck de winkel in. Nog voor ze elkaar aanspreken heeft Joe al een karakterscan gedaan en wat hij ziet bevalt hem. Tijdens een kort gesprek over de aankoop van een boek heeft hij het idee dat het wederzijds is en aan de hand van de naam op haar creditcard zoekt hij Beck online op.

En niet alleen online, hij zoekt haar ook daadwerkelijk op. Al heeft Beck daar geen weet van.
Al snel weet Joe zich in Beck's leven te manoeuvreren. Zijn motto lijkt te zijn 'Obstakels zijn er om te overwinnen' en daar moet je wat voor over hebben.

Beetje bij beetje kom je meer te weten over Joe's verleden; hoe is hij bij de boekwinkel terecht gekomen? Waarom is het uit gegaan tussen hem en zijn ex Candace?

En hoe zit het eigenlijk met Beck's vriendinnen? Hoe hecht zijn deze vriendschappen, in hoeverre zetten deze dames het belang van hun vriendschap vóór hun eigenbelang?

Een serie waarin je soms hoopt dat de 'bad guy' krijgt wat ie wil; gek genoeg gun je hem een happy end (en dan niet al na 8 seconden) terwijl je aan de andere kant heel goed beseft dat hij dood- en doodeng is.

Vlak voor het eind van de 10 afleveringen zit je met genoeg vragen om een 2e seizoen mee te kunnen vullen. En dan komt er ineens een bijzondere ontwikkeling de boekwinkel inlopen die dat aantal vragen alleen maar doet groeien.

Ik ben absoluut fan, wát een goede serie!
👍👍👍👍

Te zien op Netflix.

Reacties