Wat ik nou vind van WIDM 2019 afl.1?YES! We mogen weer!
Met pen en papier in de aanslag, de punten in de app verdeeld (waarom ik -en half Nederland- dit nu al doe in plaats van net voor de test snap ik zelf eigenlijk ook niet..), een glas drinken en wat koekjes op tafel (geen chips, want dat kraakt teveel en wie weet mis ik dan nét die hint waardoor ik het dit jaar wél goed ga hebben... de Mol!) zit ik al een uur van te voren klaar.
Kind vroeg naar bed gestuurd, man is nog aan het werk ('Nee schat, ik vind het deze keer niet erg dat je laat moet werken') ... Kom maar op Art!

O nee, geen Art... Dit jaar hebben we te maken met Rik van de Westelaken. Dat zal even wennen zijn, maar ik moest ook wennen aan Art, want ik vond dat Pieter Jan Hagens het ook fantástisch deed.
Dus dat zal wel goedkomen. Go Rik.

Naast Rik zien we nog 10 anderen 'Bekende' Nederlanders. 9 kandidaten en 1 mol.
En die laatste, daar zijn we naar op zoek.
Al vanaf de ontdekking van de muurschildering is de jacht op de Mol, 1 van deze 10 dus, geopend.

Wie deze tien zijn?

Evelien de Bruijn ~ vertelt over het nieuws van de buurt achter een hoge desk op tv.
Evi Hanssen ~ zingt en presenteert met een accent
Jamie Trenité ~ doet enge dingen voor een tv-programma dat ik alleen ken met Jan Douwe Kroeske
Merel Westrik ~ Jan de Hoop maar dan op een andere tijd. En vrouwelijk.
Niels Littooij (Nielson) ~ schrijft liedjes en zingt ze vervolgens
Nikkie de Jager ~ make-up-juf op YouTube
Robert van Beckhoven ~ Cupcakekenner
Sarah Chronis ~ doet alsof ze iemand anders is op televisie
Sinan Can ~ maakt filmpjes over nare dingen
Rick Paul van Mulligen ~ wannabee Lama en voor aanvang van aflevering 1 mijn Mol. Wat overigens echt nergens op gebaseerd is, nog vóór de eerste aflevering überhaupt begonnen is.

Goed, dan nu de recap van aflevering 1 van Wie is de Mol 2019... Here we go!

De titel van de aflevering is 'Op sleeptouw'.

Een van de vaders van het WIDM-productieteam is aan het werk gezet om Jokers te maken. Ik had wel verwacht dat die dingen ieder jaar hergebruikt zouden worden, maar soit. Heeft die man ook wat te doen.
Rik heet ons welkom in Colombia, om precies te zijn in Santa Fe de Antiquia.
We beginnen meteen met opdracht 1: Overbruggen.
In het water drijven 15 kisten. In 10 ervan zitten vrijstellingen met op elk een naam van een van de kandidaten.
De kandidaten moeten vanaf de brug dus deze kisten ophijsen. De locals die de brug overgaan zullen wel denken dat deze lui een aparte manier van vissen hebben, wat meteen de camera's verklaart. Het zal wel een item voor 'Hart van Colombia' zijn ofzo.
Niemand wil de Ron Boszhart van dit seizoen zijn, dus allemaal gaan ze fanatiek aan de slag om zoveel mogelijk kisten op te takelen (of in het water te laten belanden). Of, zoals Robert zegt: 'Ik laat me niet kisten!' (Ghe ghe!)
Nikkie is vooral bang dat Rick Paul in het water valt en grijpt  hem stevig vast van achteren.

De Mol zal imo zoveel mogelijk vrijstellingen boven water willen hebben, want de kandidaten moeten later kiezen tussen de vrijstellingen óf €2500,- voor de pot.
Uiteindelijk komen er 7 kisten boven, met in totaal 4 vrijstellingen. Welke namen daarop staan, wordt pas bekend gemaakt tijdens de executie. Het zal eens niet.

Meteen na de opdracht probeert RP een bondje te sluiten met Niels en Jamie met Merel. Die vinden het beide wel snel maar onder het mom van een 'proefbondje' willen ze wel meedoen.

Opdracht 2 heet 'In zicht'.
De groep komt op een pleintje met keien waar een groep salsa dansers enorm zijn best staat te doen. Respect overigens voor de dames met hun killer heels op die keien!
Rik vertelt de groep goed op te letten (duhhh) en ze gaan mensen met petjes, baby's en weglopende mensen tellen.
Niet veel later worden de kandidaten (en Mol) gevraagd om mee te dansen. Met enige gene begeven ze zich op de dansvloer. Nielson voelt zich blijkbaar toch niet zo  sexy als hij danst en Nikkie wil eigenlijk gewoon niet.
Achteraf blijkt dat ze zich hadden moeten concentreren op hun danspartner, want die moeten ze later uit de groep kunnen pikken.
Dit lukt aardig, alleen Robert heeft er wat moeite mee. Was zijn partner een ouwe taart geweest, had hij meer aandacht voor haar gehad.
Toch lukt het iedereen en komt er €1000,- in de pot. Nikkie werpt zich op als penningmeester en daarmee is de pot een feit.

Sarah vraagt of Jamie de Mol is. Niet heel verrassend is dat hij dit ontkent.

Dan opdracht 3: Rondje om de kerk.
Een rij fietsen met tablets erop ('O nee!' roept Nikkie), waarvan het scherm tot leven komt als de fiets in beweging is. De tablets staan op de bagagedrager, dus alleen degene die erachter fietst, ziet wat er op staat.
Ze moeten een aantal enveloppen oppikken die bij verschillende kerken opgehangen zijn. Natuurlijk moet het niet te makkelijk worden, dus krijgt de groep via de tablets opdrachten: wie welke envelop op welk tijdstip mag ophalen. Uiteindelijk splitst de groep zich dus op en moet er met portofoons gecommuniceerd worden. Tsja, chaos gegarandeerd.
Evie trekt haar eigen plan en vindt dat ze de opdrachten doorziet vanwege haar ervaring met Expeditie Robinson, Evelien brult steeds (terecht) dat Evie met haar handen van die envelop moet afblijven, RP heeft geen idee wat 'ie aan het doen is, en zo haalt de groep uiteindelijk slechts €300,- binnen van de €1800,- die er in deze opdracht verdiend kon worden.

Dan is het tijd voor de test en executie; allereerst vraagt Rik de groep of ze voor de vrijstellingen of het geld gaan van opdracht 1. Het worden de vrijstellingen. Hiermee is het totaalbedrag in de pot voor aflevering 1 op €1300,- gekomen.

Iedereen krijgt een groen scherm, waarmee duidelijk wordt dat 1 van de 4 kandidaten met een vrijstelling de test het slechts gemaakt had en er zonder deze vrijstelling zou zijn uitgevlogen.
De vrijstellingen waren voor: Evelien, Merel, Evie en Nikkie.

Wat weten we van de test:
Niels denkt dat de Mol niet iemand is die in zijn eentje een kist omhoog haalde.
Evelien spreidt over 4 verdachten  (vrijstelling)
Merel verdenkt Evie (vrijstelling)
Jamie verdenkt Rick Paul
Robert gaat spreiden
RP spreidt ook nog
Nikkie verdenkt Evelien en Niels (vrijstelling)
Sinan verdenkt Nikkie, Sarah en Evelien
Sarah ??
Evie ?? (vrijstelling)


O enne Rik? Prima gedaan hoor!!

Reacties