Wat ik nou vind van... WIDM 2019 afl.4?

Aflevering 4. Met als titel: Drukker worden.

Ik heb mijn punten vooraf netjes ingezet ( want dat kan niet meer tijdens de uitzending, terwijl dat zoveel logischer zou zijn) op Evelien en Merel.

In de pot zit een bedrag van €3500,-. Dit hád €13.000,- kunnen zijn, aldus Rik.
(Waardoor mijn vermoeden dat hij tijdens de vorige test en executie bij Art zat, bevestigd is. Die gaf ook van die venijnige trapjes, en heeft dit vást als tip meegegeven..)


Goed. Na het bizarre einde van vorige week, komt de groep 1 voor 1 een hotellobby binnen. Op 1 iemand na... Nikki is degene die vorige week het rode scherm ( en het niet heel subtiele rode licht) kreeg. Dat wordt meteen duidelijk als Robért de lift uitstapt waar het meeste besproken schermpje van deze eeuw opstond.

In spiegelbeeld staat hier namelijk :Mol. Maar op z'n kop staat er loW. En nu staat er 10M.
Tja, doe ermee wat je wil. Ik denk dat deze hint té duidelijk zou zijn, maar aan de andere kant heb ik nog nooit de Mol weten te raden, dus zegt dat weinig.

Net als de 'hint' dat op een gigantisch dinosaurus-ei van outerspace het geboortejaar van Robért staat gegraffitied. (dat is ongetwijfeld geen correct woord, maar vooruit).. Mij persoonlijk lijkt dat vrij ongeloofwaardig.

Goed, dan opdracht 1: Min of Meer
De opdracht wordt wat vaag uitgelegd (op z'n WIDM's) maar komt op het neer:
3 duo's in een bootje. Deze 3 bootjes worden in een kooi versleept van start naar finish.
Ieder duo heeft een scherm, waarop een bedrag langzaam oploopt. Deze teller komt stil te staan zodra de boot de kooi verlaat.
Deze kooien kunnen geopend middels een cijfercode die aan de buitenkant af te lezen is: Dit doet het Dynamic Duo, de mannen van staal, de Testosteron Tweeling van WIDM: Sinan en Jamie.
Als de bootjes binnen de tijd (van 35 minuten, overigens een bijzondere tijd, waarom niet gewoon een half uur?) terug zijn bij start, wordt het bedrag op het scherm bij pot gevoegd. Zo niet? Dan gaat het uit de pot.
RP en Merel vormen een duo, Evelien en Niels, en last but not least Sarah en Robért.

De twee Hormonale Heren gaan vliegensvlug van start, breken de geluidsbarierre bijna, om ieder duo de code door te geven hun slot te openen. Om ze vervolgens bijna uit de kooien te jagen, zodat ze maar op tijd terug zijn bij start. Braaf geeft de groep daar gehoor aan. Behalve RP en Merel, néé.. zíj buigen niet onder de druk. Althans, de eerste 5 seconden niet. Daarna gaan ook zij hatseflats terug naar start, u ontvangt geen €200,-.  Nee, €500. In totaal... Terwijl er ook hier veelmeer te verdienen viel, te weten: €2250,-

De groep pakt vervolgens het vliegtuig om weer te landen in... 'weet ik al niet meer.... Barakamammakama'  (acoording to RP). In ieder geval níet bij de kust. Ergens bij de grens. Met heel veel groen dat je netvlies kan troosten.

Ze gaan naar een hotel waar je toegezongen kan worden vanonder je balkon. Ik weet overigens niet of dit voor alle gasten standaard is, maar persoonlijk zou ik er de voorkeur geven aan níet door deze 2 heren toegezongen te worden. Dat is dan ook de reden dat ik niet naar deze verder bijzonder mooie omgeving toe reis, en alléén dat. Heus waar. Padvinderserewoord.

Opdracht 2 dus: Serenade

Op ieder balkon staat en bordje met tekst. Uit deze teksten moet de groep opmaken wie op welk balkon thuis hoort. Een écht typische WIDM opdracht dus, waarbij er garantie op chaos is.
Zoals iedere WIDM groep doet, probeert ook deze groep een tactiek te bespreken. Waar binnen een paar minuten niets, maar dan ook niets meer van over is.
Als een stelletje lemmings rennen ze niet veel later alle 8 door het hotel, met slechts 1 gedachte: IKKE IKKE IKKE. Niemand luistert meer naar elkaar.

Intussen zwengelt het gitaarduo het volume rustig aan, en roept Robérts naam. Dat is wel vreemd...

Aan het eind van dit bizarre balkon ballet blijken er slechts 4 van de 8 op de juiste plaats te staan. Volgens mij is dit hoe het er uiteindelijk uitzag. Maar eventuele foutjes moet je me vergeven. Ik heb de opdracht ongeveer 30 x bekeken.Merel riep in kamer 313 al snel: 'Ik sta op de goede plek!', blijft daar een hele tijd om vervolgens vlak voor de tijd op is een verdieping hoger te verschijnen. En dat is wel echt een Mol actie, ze stond al heel hoog op mijn lijstje maar stijgt nu naar nr 1.

Helaas.... geen €1500,- voor de pot verdiend. Jamie krijgt nu de schuld van de groep, vooral van Niels en Sinan, 'want hij stond op 409 terwijl hij niet op die verdieping hoorde'... maar daar stond hij helemaal niet. Als RP het voor Jamie opneemt omdat híj op 409 stond, schuift Niels RP de schuld meteen in de schoenen... maar die stond ook gewoon goed. Niels zélf echter... not so much…

Daarna vieren ze Jamies verjaardag. Met ballonnen, taart en als cadeau en Jenga-toren, versierd door de rest van de groep. Jamie of RP (ik weet niet zeker welke van de 2) schrijft er op: 'Ik ben de Mol'.
Wederom: wel érg opzichtig? Of gewoon hondsbrutaal?

Dan gaan we door naar opdracht 3, Koffiepedia, waarin we onder andere leren dat je je kleding níet met koffie moet wassen.
Maar de koffie tips staan wél op kleding: Ze krijgen een overall aan met coffee-facts. Behalve (niet zo) vliegende keep Sinan. En ik begrijp nog steeds niet waarom er überhaupt een vliegende keep nodig was, dus weet jij het wel, let me know! 
40 vragen, €50,= per goed beantwoorde vraag. En de antwoorden staan dus op de overalls. Piece of cake, toch? Helaas. 
Wanneer je een antwoord fout invoert, mag je vervolgens helemaal geen antwoorden meer invoeren. 

Hoewel ze de antwoorden dus 1 op 1 kunnen overnemen, sluipen er toch (spel)foutjes in. Opvallend is dat Niels er vaak bij staat als er en fout antwoord wordt ingevoerd.
Toch is Niels ook degene die de groep erop wijst dat op de mouwen van de overalls staat, in welke categorie antwoorden je gekleed bent. 
Jamie vindt het lezen van de pakken erg komisch, want 'het heeft wel iets om op iemands reet en iemands lul te zoeken naar wat goede informatie is.' Okeeeee Jamie!
Niemand komt op het idee, als er steeds minder overblijven die antwoorden in kunnen vullen, om te zeggen: 'Weet je wat? We hebben nu een X bedrag verdiend, laten we stoppen, vóór we alles verspelen.'
Ze worden allemaal steeds geïrriteerder en kunnen allemaal best een bakkie troost gebruiken om hen weer iets op te monteren.

Wederom...géén geld verdiend voor de pot.

3 opdrachten gehad, dus tijd voor test en executie.

Jamie zit op Evelien
Sarah zit in ieder geval NIET op Robért
Robert zit op Sarah en RP
Sinan is afgestapt van Evelien als verdachte, en speelt nu op Merel
Niels spreidt op Merel, Sinan, Jamie en Evelien, en zet een JOKER in (huh? Die had hij toch geopend?
Evelien verdenkt Sarah NIET en zet haar JOKER in
RP verdenkt Evelien NIET meer, omdat ze zo gespannen haar joker probeert te verstoppen die ze niet meer heeft (huh?)

Het blijkt dat Niels' bedreigingen van de vorige aflevering toch niet zo onschuldig waren... Hij heeft zijn gesloopte joker weer in elkaar geknutseld en deze omgeruild met de joker van Evelien. Met medeweten van RP en Sarah! Wat een ontzettende naaistreek, maar wat een ontzettend slimme actie. Waarom RP en Sarah er akkoord mee gaan en hun mond houden? Who knows?
Gestolen jokers smaken het best?
En als Evelien dan ook te horen krijgt dat haar ingezette joker niet  geldig is, zie je de vraagtekens in haar ogen. Maar ook Niels, die erachter zit, kijkt Rik vol ongeloof aan. Niels is misschien niet de Mol, een rat is het in ieder geval wel!

Nou, dát is in ieder geval duidelijk...


Dan volgt de executie.... en Evelien moet het spel verlaten. De grote vraag is natuurlijk, of haar échte joker haar gered zou hebben... In ieder geval, ben ik mijn punten voor de helft kwijt.... En ben ik nog meer gesterkt in mijn verdenkingen richting Merel.Tot volgende week!!

Reacties