Wat Roene nou vindt van... 'Justin en de boom van Oorsprong' van Marcel Heunks?

 
Via Shirley Pellikaan van het Selfpubcafé kregen wij het boek Justin en de Boom van Oorsprong.

Het boek gaat over een jongen (Justin) en een meisje (Marinda).

Justin is met zijn vader op een verlaten plek gaan wonen. 
Justins vader wilde met hem gaan dieren spotten. Ze hadden een hert gevonden maar de foto van Justins vader was mislukt omdat het dier wegrende. Toen ze thuiskwamen ging Justin naar zolder. Hij pakte een boek en bladerde erin, maar hij kon het niet lezen want het stond geschreven in een vreemde taal. Hij keek naar buiten en zag een kraai zitten. Justin keek weer in het boek en sprak een van de zinnen uit. Dat had hij beter niet kunnen doen want uit het boek verscheen een donkere wolk. De wolk zweefde naar buiten door het raam maar Justin wist niet waarnaartoe. 

Justins vader ging voor een paar dagen naar een congres op de universiteit dus Justins tante Debbie kwam oppassen. Justins vader ging weg maar het duurde even voordat Justins tante er was. 
Toen zijn vader weg was werd er op de deur geklopt, het was niet tante Debbie, het was een meisje. Ze was verdwaald en ze vroeg of ze binnen mocht komen. Toen ze binnen was en een beker warme chocolademelk had gekregen werd er deze keer op de deur gekrast. Het was een konijn, en niet zomaar een konijn. Het was een pratend konijn, met een briefje op zijn rug. Dat was het begin van een spannend avontuur met Reuzenkabouters, Trollen, magische wezens en natuurlijk ook de magische Boom van Oorsprong.


Wat ik er van vond?

Ik vond het een leuk en spannend boek.
De kaft vind ik leuk getekend, nu ik het boek gelezen heb. Daarvoor vond ik de kaft niet zo aanspreken.
De gesprekken in het boek waren wel goed, niet te langdradig en ook niet te kort.
Ik vond de personages niet echt geloofwaardig, maar dat komt natuurlijk omdat al die wezens niet echt bestaan.
De mensen in het boek waren verder wel geloofwaardig in hoe ze deden.
Waar het verhaal zich afspeelde vond ik goed beschreven, ik zag de wereld waarin het gebeurde goed voor me.
Het verhaal vond ik steeds leuker worden toen ik verder in het boek kwam.

Ik zou het vervolg dan ook best willen lezen.
Ik geef het boek 3,5 duim.Reacties

 1. Bedankt Roene , dat je mee las met dit boek. En goed nieuws , deel 2 bestaat ook al : Justin en de boekbewaarder, die mag je ook over een tijdje lezen als je zin hebt, en Marcel Heunks werkt zelfs al aan deel 3 ! Groetjes Shirley Pellikaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Roene,
  Wat geweldig dat je dit boek hebt willen lezen en ik ben heel blij met je recensie. Wat ik vooral fijn vind is dat je zo goed kunt uitleggen wat je er goed aan vindt, maar ook wat je er minder goed aan vindt.
  Ik neem je opmerkingen heel serieus en hopelijk kan ik ze gebruiken om mijn volgende boeken nog leuker en spannender te maken.
  Groetjes,
  Marcel Heunks

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten