Wat Roene nou vindt van... 'Het complete drakenboek' van Federica Magrin?
Dit recensie-exemplaar heb ik gekregen van Fontaine Uitgevers, bedankt daarvoor!


Ben je op zoek naar de basiskennis over draken, dan heb je genoeg aan dit boek genaamd: 'Het complete drakenboek' van Federica Magrin met illustraties van Anna Lรกng.

Ik, Roene -drakenexpert-, had voordat ik dit boek las al heel veel drakenkennis, maar het is altijd handig deze kennis uit te breiden voor als je een draak tegenkomt. Dit is erg onwaarschijnlijk, want draken verstoppen zich altijd, maar je weet maar nooit.

De inhoudsindeling vind ik duidelijk; eerst worden de westerse draken toegelicht, daarna de oosterse en dan de meest bijzondere draken.
Daarna zijn er nog zo'n 20 pagina's gevuld met Drakenkunde. Natuurlijk is hier veel meer over te vertellen, maar de basis staat hier wel redelijk in.

Als je een draak tegenkomt is het handig deze basiskennis te hebben omdat je de draken uit het boek het vaakst tegen kan komen, maar er zijn nog veel meer soorten draken  dan alleen die uit de Steenklasse, die in dit boek genoemd wordt.

De kennis over het opvoeden van een draak die in het boek staat lijkt mij genoeg om een volwassen draak mee te temmen. Om een ei uit te laten komen en de draak die daar uitkomt op te voeden, is echt wat meer kennis en ervaring nodig, omdat deze (kleine) rakkers druk, agressief en vervelend kunnen zijn.

De tekeningen in het boek zijn goed,  behalve dat er op รฉรฉn bladzijde twee verschillende draken door elkaar getekend waren en daardoor raakte ik wat in de war.
Er staat vaak uitleg bij over bijvoorbeeld de poten, vleugels, huid enz., maar ook waar de draak vandaan komt, waar hij van afstamt en wat andere eigenschappen.

De tekst is niet te veel en niet te weinig in verhouding met de tekeningen.

Ik denk dat kinderen van 5 dit boek al kunnen bekijken omdat de tekeningen grappig en NIET eng zijn.
Om de tekst moest ik soms ook lachen, bijvoorbeeld:

"Als je weet hoeveel draken eten, kun je je wel voorstellen hoeveel poep ze produceren! Wat je daarmee moet? Tja, dat is een groot probleem! Leer je draak om in een vulkaan te poepen, als dat kan."


Ik geef dit boek 4 en een halve duim! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘✊

Reacties