Wat ik nou vind van... 'Wisselkinderen' van Thijs Goverde?

Via Kinderboeken.nl ontving ik dit recensie-exemplaar van Uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank!

Dit boek is niet gemaakt om af en toe een stukje in te lezen. Nee, als je hierin begint, lijkt het wel of Wolfhilde een spreuk over je uitroept, of je naar één van Moenins verzinsels luistert, of Emmeke je aan het avontuur heeft vastgenaaid, of dat Ijsbrand je onder dreiging van Naegling dwingt... of misschien wel alle 4... hoe dan ook, je kunt niet anders dan doorlezen!

Ik kan niet zeggen dat het één groot avontuur is.... Nee, het zijn méérdere avonturen, die de aanloop zijn naar een onverwachte confrontatie...

Ijsbrand, zoon van een ridder is weggelopen. Zonder duidelijk doel voor ogen, behalve dan vluchten voor zijn vader. Op zijn reis wordt hij vergezeld door Wolfhilde, een jonge heks, en al snel ook door 2 andere kinderen, Moenin en Emmeke.
Hun gezamelijke reisdoel wordt dan het dorp Wisseling, waar bijzondere kinderen verwelkomd worden in plaats van uitgejouwd.
Onderweg naar dit dorp moeten ze de nodige hindernissen overwinnen, maar eenmaal aangekomen blijken de kinderen nog niet uitgestreden te zijn.
Want ook het dorp Wisseling heeft zo zijn vijanden, alhoewel het niet meteen duidelijk is wie vriend en wie vijand is.

Een boek vol vaart, humor, avontuur, magie, vriendschap, fantasie, goed en kwaad, oorlog en liefde en dat allemaal in een wervelende 392 pagina's.
En een boek dat, ondanks dat het fantasy is, op sommige punten ronduit realistisch is.

Een jeugdboek, maar zeker niet kinderachtig en voor volwassenen dus méér dan prima te lezen.
Ik denk persoonlijk dat het boek, door het aantal pagina's en af en toe toch wel wat 'moeilijke woorden', goed te lezen is voor kinderen vanaf een jaar of 12. Wellicht wat jonger als je samen met hen leest.

Het boek bevat een klein aantal tekeningen, maar die zijn dan ook meteen erg mooi en weten de sfeer van het boek goed neer te zetten.

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over dit boek op je heb kunnen overbrengen, want écht; het is een aanwinst in je boekenkast en een feest om te lezen!
5 duimpjes: 👍👍👍👍👍

Www.kinderboeken.nl/boek/wisselkinderen


Reacties

Een reactie posten