Wat ik nou vind van... 'Elixer ~Septimus Heap, boek 3' van Angie Sage?


Deel 3 van de Septimus Heap serie!

De eerste 2 boeken waren een feest om te lezen, de rest van de 7-delige serie staat te popelen om ook gelezen te worden.

In dit deel is een niet zo handige actie van Silas (volkomen onbedoeld overigens) het startschot voor de geest van oud-Koningin Gruwelda om de boel eens even flink op te stoken.
Ze vindt het maar niets dat zij geen koningin voor de eeuwigheid is geworden, hoewel ze daar toch alles aan gedaan heeft, 500 jaar eerder.
Door middel van een boosaardig plan is ze vastbesloten dit met terugwerkende kracht recht te zetten. Maar daarvoor heeft ze een 7e zoon van een 7e zoon nodig; Septimus.
Via een Magische Spiegel komt hij 500 jaar terug in de tijd terecht, waar hij onder de hoede van alchemist Marcellus komt.

Maar zijn familie en vrienden laten het daar natuurlijk niet bij zitten en zetten alles op alles om Septimus terug te krijgen.


Oo wat hou ik van deze boeken: het fantasierijke verhaal, de heerlijke personages, de magische schrijfstijl, ik kan me er he-lemaal in verliezen en begrijp oprecht niet dat deze boeken niet veel bekender zijn dan ze zijn!

Er zit magie in, humor, spanning, avontuur, mysterie, boosaardigheid en vriendschap; wat wil je nog meer?
Ondanks het feit dat het zich in een fantasiewereld afspeelt met magische wezens, is het ontzettend realistisch geschreven en gaan woorden als Doorklieven, Vuer en Herzegelen in andere betekenissen deel uitmaken van je vocabulaire.
Je verwacht Brandneus in je achtertuin en hangt lakens over je spiegels, want je weet maar nooit.
De pentekeningen geven de sfeer van het boek mooi weer en de covers van alle delen zijn werkelijk prΓ‘chtig.
Jaaa ik ben fan hoor!
Septimus Heap for president!
5 duimpjes! πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Reacties