Wat ik nou vind van 'Het Isisgeheim' van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg?

Nadat ik de eerdere boeken van Jeroen Windmeijer had gelezen, werd ik erg enthousiast toen ik hoorde dat 'Het Isisgeheim' uitkwam.
Want 1. een nieuwe  Jeroen Windmeijer  2. het gaat over Egypte (I love it!) en 3. het RMO is mijn favoriete museum, en daar speelt het zich deels af.
Daarvoor extra dank aan HarperCollins voor dit recensie-exemplaar!

Tijdens de voorbereiding van een nieuwe tentoonstelling over Egypte, komen conservator Arianna en haar assistent Thijs tot de conclusie dat een Isisbeeldje wat weinig weegt, voor een massief gouden beeldje. Volledig tegen alle voorschriften in besluit Arianna op eigen houtje om dit uit te zoeken, en laat het beeldje openen om uit te vinden of er zich iets in de holte van het beeldje bevindt.
Daarmee zet ze een reeks gebeurtenissen in gang, die verstrekkende gevolgen heeft.
Mysterieuze genootschappen, criminele groepen, geestverruimende middelen en een vat vol historische weetjes zorgen ervoor dat ook dit nieuwste boek van Jeroen Windmeijer weer smullen is!

Samen met cultuur-historicus heeft deze auteur wederom een heerlijke thriller neer weten te zetten, waarbij fictie en feiten als ingrediรซnten door elkaar geroerd worden tot een overheerlijk gerecht om je vingers bij af te likken. De fijne hoofdpersonen Thijs en Arianna zijn de specerijen die het nรฉt dat beetje extra smaak geven.

Want hoewel we geen voet in Egypte zetten, zorgt de vondst in het beeldje ervoor dat er zo veel en enthousiast over Egypte en Isis verteld wordt, dat je je in het land van de Nijl waant, zoveel duizend jaar geleden, en in aanbidding van deze moedergodin.
Het enthousiasme van Thijs en Arianna is aanstekelijk, ik heb enorme zin in een kop Hibiscusthee
  en vind het hele verhaal weer fantastisch realistisch ๐Ÿ˜‰ overkomen.

Een aanrader wat mij betreft en ik geef het dan ook de volledige score van 5 duimpjes! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘



Reacties