Wat ik nou vind van... 'Quizzle'?

Gisteren speelden we met een (achteraf gebleken te) klein groepje mee met Quizzle.
Watte? Quizzle!

Een online spel tegen (in ons geval 105) andere groepen in Nederland.
We wisten niet echt wat te verwachten, maar kregen in de periode vooraf appjes waar één en ander aan informatie werd verteld.

We zouden quizvragen moeten beantwoorden, escaperoomachtige dingen oplossen en opdrachten doen.
Het deed me denken aan de scouting Jota (voor wie dat kent), maar of ik daar gelijk in zou krijgen wist ik nog niet.

We hadden ons op tijd verzameld en onze werkplek ingericht, wachtend op de eerste instructies.
Van te voren een achterban geregeld via whatsapp, facebook en een internetforum waar ik nog wel eens te vinden ben, want hoe meer zielen hoe meer vreugd én hoe meer kennis.

Half 3 kregen we de code om toegang te krijgen tot de 1e categorie vragen: sport. Niet ons ding, maar we werken ons er vast wel doorheen.
Wetende dat we 4 categorieën vragen zouden krijgen en nog wat doe-opdrachten, en we tot half 6 de tijd hadden, levert een vlugge rekensom ongeveer 45 minuten per categorie op. Na 2 uur hebben we (tegen inlevering van een x aantal punten) de code maar gevraagd voor categorie 2.
Veel vragen beantwoord maar niet genoeg om de sleutel naar de volgende categorie te kunnen vinden. Helaas.
Categorie 2 was Films en series. Dat ging ons wat makkelijker af, maar we hadden echt veel tijd verloren door niet eerder hints of antwoorden te kopen in de 1e categorie.
In de tussentijd ook nog de doe-opdrachten gedaan, waarvoor we op pad moesten om met een aantal voorwerpen op de foto te gaan, en tja, dan heb je nog 1 vraag open voor de tijd op is.
Balen zeg! Gelukkig.mag je wel doorspelen, al telt alles na half 6 niet meer mee voor de puntentelling.

We hebben dan ook nog vrolijk doorgespeeld en kregen de sleutels tot de volgende categorieën (Nederland en Spelletjes) per app, waardoor dat ook mogelijk was.

Om 8 uur dan de uitslag; van de 106 deelnemers waren we 95e🙈
Nou ja, niet bij de laatste 10, zullen we dan maar zeggen.

Maar hebben we het leuk gehad?  100%!
Van makkelijke tot lastige vragen, van Googlen tot wildvreemden via Marktplaats opbellen of we op de foto mochten met iets dat ze te koop aanboden, veel gelachen en gevloekt, maar het was écht tof en volgende keer doen we zéker wéér mee! Dan alleen met een grotere groep.

Ik wil graag van dit moment gebruik maken om iedereen te bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, de achterban, ons team, de meneer van Marktplaats, Over de Helft (dat Quizzle heeft bedacht), mijn schoonmoeder (voor het aanleveren van 1/3 van ons team), mijn zoon voor het maken van onze teamfoto en Aviko (voor ons broodnodige proviand tijdens deze heftige periode).


5 duimpjes! 👍👍👍👍👍


Reacties